До суду надійшов позов щодо оскарження правомірності призначення члена ВРП

10:30, 3 апреля 2019
До Окружного адмінсуду надійшов позов щодо відсутності повноважень у Віктора Грищука.
До суду надійшов позов щодо оскарження правомірності призначення члена ВРП
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Надійшов позов до Окружного адміністративного суду міста Києва щодо відсутності повноважень у члена Вищої ради правосуддя Віктора Грищука.

Зокрема, позивач просить суд визнати протиправними та скасувати рішення голови ВРП  Ігоря Бенедисюка  про визначення часу та місця проведення з’їзду представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ, а також  визнати протиправними дії голови відповідного з’їзду  щодо поставлення на голосування питання про допуск до участі у з’їзді представників військових навчальних закладів.

Окрім цього, позивач просить суд визнати протиправною бездіяльність секретаріату ВРП щодо непроведення належної перевірки документів, поданих кандидатом на посаду члена Вищої ради правосуддя В. Грищуком, та визнати протиправним його допуск до участі в обранні на дану посаду. 

Водночас, позивач  просить суд визнати протиправним та скасувати рішення з’їзду представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ, яким було визнано обраним членом ВРП В. Грищука, а також визнати відсутність у нього відповідних повноважень.

Відповідачами у даному адміністративному позові зазначені голова Вищої ради правосуддя І. Бенедисюк, голова з’їзду представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ Леонід Губерський, секретаріат Вищої ради правосуддя. 

Наразі судом вирішується питання про відкриття провадження у даній адміністративній справі.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що в Окружному адмінсуді Києва продовжують оскаржувати повноваження членів ВККСУ.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва