Єврокомісія з питань ефективності правосуддя затвердила звіт щодо визначення складності справ у судових системах

13:15, 24 июля 2020
Документ містить загальний огляд практик із визначення ступеня складності судових справ у 36 державах-членах Ради Європи та США.
Єврокомісія з питань ефективності правосуддя затвердила звіт щодо визначення складності справ у судових системах
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Європейською комісією з питань ефективності правосуддя (CEPEJ) Ради Європи шляхом письмової процедури затверджено Звіт щодо визначення складності справ у судових системах. Про це інформує пресцент ВККСУ.

Документ, підготовлений Робочою групою CEPEJ з питань судового тайм-менеджменту на основі дослідження експертів Шені Бенкін (Ізраїль) та Марко Фабрі (Італія), містить загальний огляд практик із визначення ступеня складності судових справ у 36 державах-членах Ради Європи та Сполучених Штатах Америки й покликаний сприяти більш виваженому їх розподілу залежно від судового навантаження. За результатами аналізу експертами напрацьовано 12 рекомендацій, що можуть стати корисними для створення механізму визначення складності судових справ у тих країнах, де це необхідно, або для удосконалення наявних механізмів у державах-членах Ради Європи.

Варто зазначити, що CEPEJ також затверджено Звіт з оцінки європейських судових систем. Зазначений документ готується один раз на два роки та охоплює особливості функціонування та поточні тренди систем правосуддя в державах-членах. 45 держав-членів РЄ, а також три країни-спостерігачі в CEPEJ: Марокко, Ізраїль та, уперше, Казахстан, - взяли участь у згаданому циклі з оцінки. Оприлюднення цього звіту заплановано на жовтень поточного року після його представлення Комітету міністрів Ради Європи.

Зазначається, що дані, зібрані CEPEJ з 2010 року в межах підготовки звіту з оцінки європейських судових систем, наразі доступні для ознайомлення в інтерактивній базі даних CEPEJ-STAT.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Мін’юсті заявили про створення робочої групи з питань розвитку системи судочинства і юстиції. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді