ВРП роз’яснила свою позицію щодо доступу до публічної інформації

20:08, 11 ноября 2020
Вища рада правосуддя у своїй діяльності неухильно дотримується принципу відкритості та прозорості.
ВРП роз’яснила свою позицію щодо доступу до публічної інформації
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Дотримання принципів відкритості та прозорості у діяльності Вищої ради правосуддя забезпечується шляхом публічного розгляду питань на засіданнях Ради та Дисциплінарних палат (окрім закритих засідань, які проводяться у виняткових випадках, за наявності підстав, визначених Законом України «Про Вищу раду правосуддя»); оприлюднення на офіційному вебсайті Ради оперативних результатів розгляду питань порядку денного засідань Ради, її органів, а також рішень Ради та її органів; надання доступу до публічної інформації, якою володіє Рада. Про це повідомляє офіційний сайт ВРП.

«ВРП як розпорядник інформації вживає всі заходи для забезпечення доступу до інформації та задоволення суспільного інтересу у повному обсязі. Уся публічна інформація є потенційно доступною для отримання заінтересованими особами, крім обмежень, прямо встановлених законом.

За десять місяців 2020 року Радою надано відповіді на 619 запитів на публічну інформацію. Із них лише 12 запитів стосувалися ознайомлення з одноособовими ухвалами члена Вищої ради правосуддя.

На виконання норм законів України «Про доступ до публічної інформації», «Про Вищу раду правосуддя», «Про судоустрій і статус суддів» забезпечується ведення системи обліку публічної інформації шляхом її систематизації за певними критеріями та розміщення на офіційному вебсайті ВРП у відповідних розділах / підрозділах.

Наказом в. о. керівника секретаріату ВРП від 2 жовтня 2020 року № 77/0/1-20 «Про систему обліку публічної інформації у Вищій раді правосуддя» врегульовано питання забезпечення збереження публічної інформації та доступу до неї в системі обліку ВРП.

Відповідне управління секретаріату ВРП згідно зі статтею 18 Закону України «Про доступ до публічної інформації» забезпечує внесення до системи обліку інформації про документи, доступ до публічної інформації та її збереження в системі обліку.

Наказом передбачено, що доступ до інформації, яка міститься в системі обліку, є відкритим і здійснюється через офіційний вебсайт Вищої ради правосуддя, а безпосередній доступ до документів, інформацію про які внесено до системи обліку, надається на підставі запитів на інформацію.

З метою забезпечення доступу до публічної інформації ВРП, у тому числі через систему її обліку, секретаріат Ради на офіційному вебсайті надав роз’яснення щодо способів подання запитів на інформацію у порядку Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Запитувач може подати до ВРП запит на інформацію:

- на поштову адресу: вул. Студентська, 12-А, м. Київ, 04050;

- на електронну адресу: [email protected];

- звернутися за номером телефону: (044) 489-64-60;

- заповнивши відповідну форму запиту, розміщену на офіційному вебсайті Ради», — йдеться у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що секретаріат Вищої ради правосуддя повідомляє про завершення прийому документів від кандидатів на посади членів Вищої ради правосуддя для обрання XVIII черговим з’їздом суддів України, що відбудеться 8–10 грудня 2020 року.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді