Хозяйственный суд Харьковской области принял решение о взыскании с рф убытков в связи с вооруженной агрессией

13:31, 11 апреля 2023
В результате временной оккупации Изюмской территориальной общины, на территории которой находился состав истца, было похищено его имущество.
Хозяйственный суд Харьковской области принял решение о взыскании с рф убытков в связи с вооруженной агрессией
Фото: hr.arbitr.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Хозяйственный суд Харьковской области постановил очередное судебное решение по делу о взыскании с российской федерации ущерба в связи с вооруженной агрессией рф, которым иск удовлетворил полностью.

Позивач звернувся до Господарського суду Харківської області з позовом, в якому просив визнати товариство з обмеженою відповідальністю потерпілою особою, що зазнало збитків у зв’язку із збройною агресією рф, та стягнути збитки з рф, оскільки внаслідок тимчасової окупації Ізюмської територіальної громади, на території якої знаходився склад позивача, було викрадено його майно, а тому дії держави-агресора рф щодо крадіжки майна на тимчасово окупованій території вважав прямим порушенням статті 55 частини ІІ розділу І Додатку до Конвенції "Положення про закони і звичаї війни на суходолі" IV Конвенції, підписаної 18 жовтня 1907 року в м. Гаага, дата набрання чинності для України 24 серпня 1991 року, та діями, що містять склад злочинів визначених статтями 437 (Планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни) та 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. Як зазначав позивач, саме внаслідок тимчасової окупації відбулося зникнення майна належного позивачеві, у зв`язку з чим порушено гарантоване статтею 41 Конституції України його право власності.

Товариство з обмеженою відповідальністю - українське підприємство, одним із основних видів діяльності є виготовлення та торгівля продукцією сільськогосподарського призначення.

Територія, де знаходиться склад, була територією бойових дій. Розглянувши спір, суд вирішив задовольнити позов товариства до російськоі федерації в особі міністерства юстиції рф та стягнути на користь товариства понад 3,6 млн грн збитків.

Подписывайтесь на наш Тelegram-канал t.me/sudua, на Twitter, а также на нашу страницу в Facebook и в Instagram, чтобы быть в курсе самых важных событий.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси