МИД и Госпогранслужба Украины разъяснили особенности пересечении государственной границы иностранными журналистами

12:12, 16 апреля 2014
В совместном заявление МИД и Госпогранслужба Украины разъяснили особенности пересечении государственной границы представителями иностранных СМИ.
МИД и Госпогранслужба Украины разъяснили особенности пересечении государственной границы иностранными журналистами
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В совместном заявление МИД и Госпогранслужба Украины разъяснили особенности пересечении государственной границы представителями иностранных СМИ.

С текстом заявления можно ознакомится ниже.

У відповідь на спроби російської сторони безпідставно звинуватити Україну у нібито утисках свободи ЗМІ та, зокрема, створенні перешкод для в’їзду на територію України представників російських мас-медіа вважаємо за необхідне зазначити таке.

В Україні на належному рівні гарантовані права і свободи людини, створені комфортні умови для діяльності вітчизняних та іноземних ЗМІ, що було неодноразово підтверджено у висновках авторитетних міжнародних організацій.

Ми усвідомлюємо та високо цінуємо роль журналістів у розвитку демократичного суспільства, розбудові України як європейської держави.

Україна відкрита для відвідання усіма, без винятку, представниками ЗМІ. Для іноземних журналістів в Україні не існує обтяжливих бюрократичних процедур. Зокрема, на відміну від практики багатьох іноземних держав, українське законодавство не передбачає обов’язкової акредитації представників іноземних ЗМІ як підстави для здійснення ними професійної діяльності на території нашої держави.

Ми максимально заохочуємо до відвідання України якомога більшою кількістю іноземних ЗМІ для об’єктивного висвітлення подій в Україні та унеможливлення спроб третіх країн свідомо перекручувати факти і поширювати дезінформацію.

Співробітники Державної прикордонної служби України безпідставно не перешкоджали і не перешкоджають представникам іноземних засобів масової інформації в перетині державного кордону.

Водночас усі закордонні журналісти, як і інші іноземці та особи без громадянства, при перетині державного кордону повинні чітко дотримуватися законодавства України. Звертаємо увагу, що під час прикордонного оформлення необхідно зазначити та підтвердити мету поїздки в Україну, мати достатнє фінансове забезпечення на час перебування в Україні та не порушувати правил перетину українського державного кордону.

У разі надання громадянами, незалежно від їхнього громадянства та професії, неправдивих відомостей та порушення порядку проходження прикордонного контролю, співробітники Держприкордонслужби мають право відмовити у перетині кордону, що відповідає усталеній міжнародній практиці та нормам законодавства переважної більшості іноземних держав.

Просимо з розумінням поставитися до того, що в умовах фактичної окупації Російською Федерацією частини території України, а також інспірованих ззовні спроб дестабілізувати ситуацію у південно-східних регіонах нашої держави, Держприкордонслужба посилила контроль за перетином українського кордону.

Таким чином, дії прикордонників, які відповідально ставляться до своїх обов’язків, не спрямовані проти будь-якої третьої сторони чи обмеження прав і свобод ЗМІ, а лише мають на меті убезпечити країну від проникнення на територію нашої держави осіб із злочинними намірами проти України.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва