Зростання тарифів на тепло і гарячу воду: прогноз Мінсоцполітики

15:53, 24 октября 2018
Глава міністерства повідомив, що в середньому з грудня поточного року тарифи зростуть на 16%.
Зростання тарифів на тепло і гарячу воду: прогноз Мінсоцполітики
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За підрахунками Міністерства соцполітики України, з 1 грудня поточного року тарифи на опалення та гаряче водопостачання зростуть у середньому на 16%. Про це у середу, 24 жовтня, повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева, заяву якого цитує агентство «Укрінформ».

Глава міністерства зазначив, що нові ціни на газ офіційно впроваджуються з 1 листопада 2018 року. З цього дня розпочнеться процедура перерахунку комунальних платежів, що залежать від цін на паливо. Міністр повідомив, що за попередніми розрахунками, в середньому тарифи на тепло та гарячу воду для населення України зростуть на 16%.

Андрій Рева підкреслив, що підвищення тарифів відбудеться не раніше 1 грудня цього року.

Нагадаємо, як повідомляла «Судово-юридична газета», в п'ятницю, 19 жовтня, Кабінет міністрів ухвалив рішення підняти ціни на газ для населення. Вартість палива зросте на 23,5%.

Тоді ж у Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), заявили, що в середньому по Україні тарифи на опалення та гарячу воду зростуть на 14%. У відомстві також зазначили, що структура тарифів буде різною у різних постачальників гарячої води і теплоенергії. Зростання тарифів буде відбуватися нерівномірно: наприклад, у однієї компанії-постачальника тарифи зростуть на 20%, в іншої — на 12%.

Також ми повідомляли про плани Кабміну щодо боротьби з високими тарифами на опаленняПрем'єр-міністр України запевнив, що вартість послуг постачання теплоенергії можна знизити, якщо інвестувати в енергоефективні заходи. Глава уряду закликав органи місцевої влади провести заходи з удосконалення котелень та теплових мереж. Як вважає голова уряду, ці заходи зможуть посприяти зменшенню тарифів на опалення та гарячу воду.

Також напередодні президент Петро Порошенко звернувся до уряду з вимогою розширити програму надання субсидій і збільшити її фінансування. Глава держави зазначив, що зростання тарифів на газ не повинне відобразитися на житті найменш захищених верств населення України.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Вітюк
    Інна Вітюк
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Олексій Огурцов
    Олексій Огурцов
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Федорчук
    Андрій Федорчук
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Наталія Шевченко
    Наталія Шевченко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва