Підвищення цін на газ: Порошенко вимагає розширити програму субсидій

16:47, 22 октября 2018
Президент України вимагає від уряду збільшити кошти на виконання програми державної допомоги.
Підвищення цін на газ: Порошенко вимагає розширити програму субсидій
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Президент України вимагає від уряду розширення програми державної допомоги в зв'язку із нещодавнім підвищенням ціни на газ для населення. Про це глава держави заявив на зустрічі з нагоди 22-ї річниці створення Рахункової палати. Про це повідомляє прес-служба Президента.

Петро Порошенко зазначив, що зростання тарифів на газ не повинне відобразитися на житті найменш захищених верств населення України. Щоб захистити людей, як підкреслив Президент, необхідно збільшити кошти на виконання програми надання субсидій. Глава держави висловив переконання, що ця програма має бути розширена. Відповідну вимогу він поставив перед Кабінетом міністрів України.

Президент України також навів як приклад минулорічну ситуацію із підвищенням цін на газ. Тоді, як зауважив Порошенко, запровадження державної допомоги компенсувало тягар цього рішення для населення України, «зняло острах» перед ним.

Петро Порошенко висловив переконання, що завдяки таким заходам соціально незахищені прошарки населення не відчують наслідків підвищення тарифів на власному бюджеті.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що в п'ятницю, 19 жовтня, під час позачергового засідання Кабмін ухвалив рішення підвищити тариф на газ для населення на 23,5%. Нові ціни почнуть діяти з 1 листопада цього року. Підвищення вартості газу потягне за собою зростання тарифів на опалення та гарячу воду в середньому на 14%. Про це повідомили в Нацкомісії в сферах енергетики та комунальних послуг.

За процедурою постачальники тепла і гарячого водопостачання перерахують вартість своїх послуг згідно нових цін на газ. Далі нові тарифи пройдуть узгодження з НКРЕКП, це займе приблизно місяць. Таким чином, уже в грудні українців «потішать» оновленими платіжками.

Також ми повідомляли, що уряд змушений підвищити ціни на газ, тому що інакше Україні загрожує фінансова катастрофа. Провиною всьому — відстороненість уряду в питанні власного видобутку газу. Про це повідомив президент Центру глобалістики «Стратегія-ХХІ» Михайло Гончар.

Він зазначив, що якщо підвищення буде на рівні 20-25%, то це припустимо. Більше — занадто. Експерт констатував: якщо не підвищувати вартість газу, це може призвести до недоотримання фінансування з боку МВФ і обвалу курсу гривні.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва