Як знизити тарифи на опалення: Гройсман анонсував заходи уряду

19:10, 22 октября 2018
Прем'єр-міністр України запевняє, що вартість послуг постачання теплоенергії можна знизити, якщо інвестувати в енергоефективні заходи.
Як знизити тарифи на опалення: Гройсман анонсував заходи уряду
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман закликав органи місцевої влади провести заходи з удосконалення котелень та теплових мереж. Як вважає голова уряду, ці заходи зможуть посприяти зменшенню тарифів на опалення та гарячу воду. Про це повідомили в прес-службі Кабінету міністрів України.

Прем'єр зауважив, що більшість підприємств, які є постачальниками опалення та гарячої води для населення України, належать до місцевого самоврядування. Володимир Гройсман підкреслив, що розмір тарифів для громадян значною мірою залежить від ефективності роботи котелень та ефективності транспортування теплової енергії.

Голова уряду також запевнив, що Кабмін буде здійснювати інвестиції в нові котельні, нові системи транспортування енергії. Кошти будуть також вкладати в утеплення житлових будинків та на здійснення заходів із енергозбереження. Такі заходи, як вважає Володимир Гройсман, дозволять суттєво зменшити споживання опалення, що відобразиться на вартості послуг.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що в п'ятницю, 19 жовтня, під час позачергового засідання Кабмін ухвалив рішення підвищити тариф на газ для населення на 23,5%. Нові ціни почнуть діяти з 1 листопада цього року. Підвищення вартості газу потягне за собою зростання тарифів на опалення та гарячу воду в середньому на 14%. Про це повідомили в Нацкомісії в сферах енергетики та комунальних послуг.

За процедурою постачальники тепла і гарячого водопостачання перерахують вартість своїх послуг згідно нових цін на газ. Далі нові тарифи пройдуть узгодження з НКРЕКП, це займе приблизно місяць. Таким чином, уже в грудні українців «потішать» оновленими платіжками.

Також ми повідомляли, що президент Петро Порошенко вимагає від уряду розширити програму надання субсидій і збільшити її фінансування. Глава держави зазначив, що зростання тарифів на газ не повинне відобразитися на житті найменш захищених верств населення України.

Ще раніше уряд ухвалив рішення про збільшення фінансування державної програми «теплих» кредитів - допомоги на утеплення житлових будинків. На реалізацію програми додатково виділять 100 млн гривень. Нагадаємо, що програма «теплих» кредитів передбачає надання компенсації на частину кредиту, отриманого на утеплення будинків, купівлю негазових котлів і впровадження інших енергоефективних заходів.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки