Екс-нардепа затримали за рекет: всі подробиці

07:25, 3 ноября 2018
В Слов'янському районі Донецької області затримали рекетирів, що напали на військового. Одним зі злочинців виявився колишній депутат.
Екс-нардепа затримали за рекет: всі подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Донецькій області правоохоронці затримали двох рекетирів, які зі зброєю напали на військовослужбовця. Одним з них виявився колишній народний депутат Василь Стельмашенко на прізвисько «Вася Картавий», повідомляє в п'ятницю, 2 листопада, прес-служба обласної поліції.

Зокрема, оперативники встановили, що 26 серпня зловмисники влаштували в човновому прокаті Святогорська конфлікт з потерпілим, висуваючи претензії, що за оренду човна потрібно платити їм.

«Чоловіки стверджували, що вони є власниками прокату і всього, що є на набережній. При цьому старший відрекомендувався місцевим кримінальним авторитетом на ім'я «Вася Картавий». Нападники взяли на приціл військовослужбовця і двох працівників прокату зі словами: «Я вас тут усіх покладу». У цей час робота підприємства була паралізована. Однак потерпілий дав відсіч підозрюваним, і вони пішли, пригрозивши йому подальшою розправою», - йдеться в повідомленні.

У ході досудового розслідування поліцейські з'ясували, що жодних документів на земельну ділянку або майно у бешкетників немає.

«Екс-депутат, відомий в бізнес-структурах регіону, зараз очолює комунальне підприємство в Слов'янському районі. Його спільник - виходець з АР Крим, де він був судимий за шахрайство, підробку документів та ДТП. За наявною інформацією, чоловік під прикриттям громадської організації, створеної нібито для допомоги учасникам АТО, збирає данину з підприємців і займається кришуванням. Крім того, йому підпорядкований приватний загін охорони, серед працівників якого - сепаратист, судимий за участь в незаконних збройних формуваннях», - доповіли в поліції.

Напад на офіцера правоохоронці кваліфікували за статтею хуліганство, вчинене із застосуванням зброї. Зараз підозрюваних перевіряють на причетність до інших кримінальних злочинів.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що прокуратура Києва повідомила про підозру двом чоловікам, що шантажували столичного адвоката та вимагали в нього суму в 30 тис. доларів. Адвокат раніше захищав одного зі зловмисників в суді. Тоді чоловіка засудили до 10 років позбавлення волі, визнавши його винним у розбійному нападі. Засуджений звільнився умовно-достроково. Звільнившись, чоловік вирішив отримати зі свого захисника «компенсацію» нібито за незадовільне виконання ним роботи.

Також ми писали про інший випадок здирництва у столиці. Військова прокуратура 22 жовтня викрила офіцерів поліції на отриманні хабара у розмірі 50 тисяч доларів. Правоохоронці встановили, що організатор злочинного угрупування, оперуповноважений відділу викриття правопорушень у сфері легального обігу наркотиків, капітан поліції, висунув громадянину України вимогу про передачу йому грошових коштів.

Також ми повідомляли про небезпечну банду шахраїв на Київщині. Зловмисники працюють під виглядом працівників поліції і вимагають грошей. На жертву психологічно тиснуть і вимагають переказати кошти на банківський рахунок чи передати готівкою кур'єру для «залагодження» справи і визволення рідної людини.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки