Вимагали $50 тисяч: у столиці на хабарі спіймали групу копів

10:02, 23 октября 2018
Організатора злочинного угрупування «перевертнів у погонах» наразі розшукують. Двох інших затримано.
Вимагали $50 тисяч: у столиці на хабарі спіймали групу копів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У столиці військова прокуратура 22 жовтня викрила офіцерів поліції на отриманні хабара у розмірі 50 тисяч доларів США. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

Правоохоронці встановили, що організатор злочинного угрупування, «оперуповноважений відділу викриття правопорушень у сфері легального обігу наркотиків Управління протидії наркозлочинності ГУ НП у м. Києві, капітан поліції М., висунув громадянину України вимогу про передачу йому грошових коштів в розмірі 50 тисяч доларів США».

«За вказану суму зловмисник обіцяв не реєструвати щодо останнього додатковий епізод за ст. 306 КК України та не ініціювати питання про обрання відносно нього запобіжного заходу у виді тримання під вартою, оскільки в даний час щодо цього громадянина слідчим відділом Подільського УП ГУ НП в м. Києві проводиться досудове розслідування за ст. 311 КК України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів», — йдеться у повідомленні.

Під час розслідування працівники прокуратури дізналися, що зловмисник працював не один, а долучив до справи ще двох офіцерів поліції.

«Обидва правоохоронці входили до складу групи слідчих та мали повноваження на прийняття процесуальних рішень у кримінальному провадженні щодо зазначеного громадянина України», — написали у повідомленні. 

22 жовтня союзники зловмисника, діючи в інтересах організатора, отримали хабар у розмірі $50 тисяч. Даний факт правоохоронці задокументували під час проведення слідчих дій.

Після того, як зловмисники отримали усю суму, їх було затримано. Отримані ними кошти було вилучено.

Наразі проводяться слідчі та процесуальні дії з метою встановлення місцезнаходження організатора злочинної групи – капітана М. та його затримання.

«Щодо всіх фігурантів зазначеної справи готується підозра у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України», — сказано у повідомленні.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Житомирській області на хабарі погорів заступник керівника однієї з місцевих прокуратур. Прокурор вимагав 2 тисячі доларів від адвоката обвинуваченого. Правоохоронці затримали правопорушника.

Крім того, ми писали, що в Одесі на хабарі викрила чиновника Одеської обласного військового комісаріату. Зловмисника затримали в робочому кабінеті під час отримання чергового хабара в розмірі трьох тисяч американських доларів.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду