У Києві шантажували адвоката: колишній підзахисний вимагав «компенсацію»

18:32, 2 ноября 2018
Двоє чоловіків вимагали у столичного адвоката 30 тисяч доларів. Погрожували рідним та шантажували компроментуючими матеріалами.
У Києві шантажували адвоката: колишній підзахисний вимагав «компенсацію»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Прокуратура Києва повідомила про підозру двом чоловікам, що шантажували столичного адвоката та вимагали в нього суму в 30 тис. доларів. Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури.

У повідомленні зазначено, що адвокат раніше захищав одного зі зловмисників в суді. Тоді чоловіка засудили до 10 років позбавлення волі, визнавши його винним у розбійному нападі. Засуджений звільнився умовно-достроково, відбувши тільки шість років покарання. Звільнившись, чоловік вирішив отримати зі свого захисника «компенсацію» нібито за незадовільне виконання ним роботи.

Разом зі спільником зловмисник почав вимагати у адвоката 30 тисяч доларів США. У разі відмови чоловіки погрожували застосувати насильство щодо нього та його близьких, а також оприлюднити компромат на захисника, який стосується його професійної діяльності.

Під час передачі зазначеної суми вимагачі були затримані правоохоронцями в одному із ресторанів Києва. Повідомляється, що обоє зловмисників є уродженцями Вірменії.

Чоловікам інкримінують вчинення злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15 і ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про інший випадок здирництва у столиці. Військова прокуратура 22 жовтня викрила офіцерів поліції на отриманні хабара у розмірі 50 тисяч доларів. Правоохоронці встановили, що організатор злочинного угрупування, оперуповноважений відділу викриття правопорушень у сфері легального обігу наркотиків Управління протидії наркозлочинності ГУ НП у м. Києві, капітан поліції, висунув громадянину України вимогу про передачу йому грошових коштів.

Також ми повідомляли про небезпечну банду шахраїв на Київщині. Зловмисники працюють під виглядом працівників поліції і вимагають грошей. На жертву психологічно тиснуть і вимагають переказати кошти на банківський рахунок чи передати готівкою кур'єру для «залагодження» справи і визволення рідної людини.

Також ми розповідали про банду здирників, що діяла в Одесі. Правоохоронці затримали підозрюваних у здирництві, що вимагали у жителя Суворовського району суму у розмірі 10 тисяч доларів. При здійсненні обшуку житла одного з затриманих була виявлена поліцейська форма, а також наручники і зброя.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Литвиненко
    Олександр Литвиненко
    секретар Ради національної безпеки і оборони України
  • Наталя Бжассо
    Наталя Бжассо
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Володимир Біоносенко
    Володимир Біоносенко
    голова Миколаївського окружного адміністративного суду
  • Василь Кузь
    Василь Кузь
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Тетяна Фетісова
    Тетяна Фетісова
    суддя Черкаського апеляційного суду