З бойовиками на Донбасі розраховуються «за службу» квартирами українців

07:10, 3 ноября 2018
Таким чином окупанти планують вирішити проблему заборгованості по зарплатах перед бойовиками. Бойовикам передадуть власність громадян, які виїхали з окупованих територій.
З бойовиками на Донбасі розраховуються «за службу» квартирами українців
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Бойовикам «ЛНР» замість грошей за «службу» видадуть квартири українців, які виїхали з окупованої Луганщини.

Так розраховуватися з боргами із зарплати вирішив ватажок невизнаної республіки Ігор Пасічник, повідомив керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук на своїй сторінці у Facebook.

«Ватажки ЛНР планують вирішити питання погашення заборгованості із зарплати перед бойовиками частин і підрозділів 2 АК ЛНР шляхом передачі в їхню власність квартир, дач і земельних ділянок громадян, які виїхали із ЛНР», - зазначено у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла оприлюднені в Міноборони цифри зарплат бойовиків на ДонбасіУ лавах незаконних збройних формувань РФ на Донбасі зростає напруга через нерівність у заробітній платі між російськими найманцями та бойовиками, завербованими із місцевих жителів.

Українська розвідка встановила, що полковник збройних сил РФ (на посаді комбата і вище) отримує в місяць 124 тисячі рублів. Рядовому бойовику, громадянину РФ (не кадровому військовому, найманцю), щомісяця виплачують 25 тисяч рублів із доплатою у 500 рублів за день перебування на передових позиціях. Натомість бойовик, завербований громадянин України, перебуваючи на тій самій посаді, отримує суттєво меншу зарплату. За місяць служби в лавах окупантів зрадникам платять 15 тисяч рублів, доплата за перебування на передовій також нижча — тільки 200 рублів за день.

Також ми повідомляли, що на окупованому Донбасі зросли проукраїнські настрої«Серед військовослужбовців передових підрозділів з’єднань і частин 1 та 2 АК ЗС РФ зростає небажання брати участь у бойових діях», — сказано у повідомлені. Зокрема, тільки за останні два тижні з позиції одного з передових підрозділів 1 АК дезертирувало дев’ять військовослужбовців, решта планують переводитися до тилових підрозділів або взагалі звільнятися зі служби.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду