Зарплати бойовиків на Донбасі: оприлюднено цифри

16:10, 31 октября 2018
У Міноборони заявляють, що серед проросійських бойовиків зростає кількість випадків дезертирства через нерівність у зарплаті місцевих бойовиків і російських найманців.
Зарплати бойовиків на Донбасі: оприлюднено цифри
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У лавах незаконних збройних формувань РФ на Донбасі зростає напруга через нерівність у заробітній платі між російськими найманцями та бойовиками, завербованими із місцевих жителів. Про це у середу, 31 жовтня, на брифінгу розповів прес-секретар Міністерства оборони України Максим Праута, посилаючись на дані Головного управління розвідки, повідомляє агентство УНН.

Речник міністерства оприлюднив цифри щодо розміру заробітних плат російських кадрових військовослужбовців та проросійських найманців на Донбасі. Зокрема, українська розвідка встановила, що полковник збройних сил РФ (на посаді комбата і вище) отримує в місяць 124 тисячі рублів, які нараховують на банківський рахунок на території РФ. Рядовому бойовику, громадянину РФ (не кадровому військовому, найманцю), щомісяця виплачують 25 тисяч рублів із доплатою у 500 рублів за день перебування на передових позиціях. Натомість бойовик, завербований громадянин України, перебуваючи на тій самій посаді, отримує суттєво меншу зарплату. За місяць служби в лавах окупантів зрадникам платять 15 тисяч рублів, доплата за перебування на передовій також нижча — тільки 200 рублів за день.

Представник Міноборони зазначив, що така нерівність у плані матеріальної винагороди змушує багатьох місцевих жителів Донбасу, завербованих до лав бойовиків, дезертирувати з армій фейкових республік.

Також речник додав, що російське окупаційне командування докладає зусиль, щоб підвищити кількісні показники призову місцевого населення до служби на боці «Л/ДНР». На тимчасово окупованих територіях окупати розгорнули пропагандистську кампанію, яка покликана спонукати місцевих мешканців підписувати контракти із незаконними збройними формуваннями.

Також, як стало відомо українській розвідці, на окупованій частині Донбасу ширяться чутки про примусовий призов до лав окупантів на два роки колишніх бойовиків, що з тих чи інших причин звільнилися з військової служби в фейкових республіках.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Європейських суд з прав людини готується офіційно визнати окупацію частини Донбасу Росією. Суддя ЄСПЛ Анна Юдковська розповіла, що скарга щодо подій на Донбасі зараз готується до розгляду, і цілком ймовірно, що рішення по цій справі буде ухвалене вже в першій половині 2020 року.

Також ми повідомляли, що на окупованому Донбасі зросли проукраїнські настрої«Серед військовослужбовців передових підрозділів з’єднань і частин 1 та 2 АК ЗС РФ зростає небажання брати участь у бойових діях», — сказано у повідомлені. Зокрема, тільки за останні два тижні з позиції одного з передових підрозділів 1 АК дезертирувало дев’ять військовослужбовців, решта планують переводитися до тилових підрозділів або взагалі звільнятися зі служби.

Ще раніше стало відомо, що бойовики у тимчасово окупованому Луганську залякують пенсіонерів напередодні псевдовиборів, щоб забезпечити явку. Один з пенсіонерів сказав, що як не прийдуть на вибори — пенсію платити не будуть.

Закон о мобилизации: последствия для военнообязанных, что будет с отсрочкой
Telegram канал Sud.ua
Закон о мобилизации: последствия для военнообязанных, что будет с отсрочкой
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Келеберда
    Володимир Келеберда
    заступник голови Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Анна Кузьменко
    Анна Кузьменко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Місінкевич
    Андрій Місінкевич
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Світлана Чудних
    Світлана Чудних
    суддя Харківського окружного адміністративного суду
  • Олександр Журавльов
    Олександр Журавльов
    суддя Одеського апеляційного суду