Прокурор, депутати та судді: НАЗК направило до суду адмінпротоколи

13:31, 20 ноября 2018
Всього було складено 14 адмінпротоколів.
Прокурор, депутати та судді: НАЗК направило до суду адмінпротоколи
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Співробітники Національного агентства з питань запобігання корупції направили до суду 14 адміністративних протоколів за фактами порушень встановлених законом термінів подання декларацій та повідомлень про суттєві зміни у майновому стані, передає прес-служба НАЗК.

У Агентстві зазначили, що 12 протоколів про адмінправопорушення складені за результатами здійснення контролю за своєчасністю подання декларацій.

Так, за несвоєчасне подання декларацій складено 5 протоколів стосовно депутатів Козинської селищної ради сьомого скликання, а 4 протоколи – стосовно колишніх суддів Подільського районного суду міста Києва та апеляційного суду Херсонської області.

Також несвоєчасно без поважних причин декларації подали старший державний інспектор відділу митного оформлення № 6 митного поста «Бориспіль-аеропорт» Київської митниці ДФС та голова Лісниківської сільської ради Києво-Святошинського району Київської області.

Відповідальність за це передбачена частиною першою статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Стосовно заступника начальника Дунайського басейнового управління водних ресурсів Державного агентства водних ресурсів України Світлани Гуньковської до суду направлено 2 протоколи. Один з них – за несвоєчасне подання декларації, а інший – за неповідомлення Національного агентства про суттєві зміни у майновому стані за фактом набуття у власність об’єкта нерухомого майна (квартири) вартістю 543917 грн.

Крім цього, Агентство встановило, що прокурор Охтирської місцевої прокуратури Сумської області Вікторія Панченко несвоєчасно повідомила про суттєві зміни в майновому стані у зв’язку з отриманням разового доходу в розмірі 90130,80 грн у вигляді виплати у міжрозрахунковий період за щорічну відпустку, матеріальну допомогу на оздоровлення та для вирішення соціально-побутових питань за місцем здійснення трудової діяльності.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що НАЗК та ДФС підписали протокол про порядок автоматизованого обміну інформацією.

Крім того, Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду 12 протоколів про адміністративні правопорушення: за фактами несвоєчасного повідомлення про суттєві зміни у майновому стані, а також несвоєчасного подання декларацій. Два з цих протоколів складені стосовно народного депутата України.

Додамо, Національне агентство з питань запобігання корупції на засіданні затвердило результати перевірок декларацій щодо 12-ти суб’єктів декларування.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді