Інцидент у суді на Дніпропетровщині: на засідання прийшли люди у дивних масках

16:57, 7 марта 2019
Громадяни прибули на відкрите засідання з масками на обличчях і відмовились надавати документи, що посвідчують особу.
Інцидент у суді на Дніпропетровщині: на засідання прийшли люди у дивних масках
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 6 березня до Широківського районного суду Дніпропетровської області прийшли громадяни в масках, які хотіли бути присутні при розгляді адміністративної справи №211/6087/18 та відмовлялись надавати документи, що посвідчують особу. Про це повідомляє прес-служба суду.

Заступником керівника апарату суду Євгеном Лила та судовим розпорядником Сергієм Науменком повідомлено громадянам вимоги Правил пропуску осіб до приміщень судів та транспортних засобів на їх територію, відповідно до яких до приміщень судів пропускаються особи, що прибули на відкриті судові засідання, за пред'явленням документа, який посвідчує особу. В судовому засіданні суддею Оленою Леонідовою роз’яснено обов’язок учасників справи виявляти повагу до суду та до інших учасників судового процессу.

За вчинення будь-ким дій, які свідчать про явну зневагу до суду або встановлених у суді правил, передбачена відповідальність за ст. 185-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Широківським районним судом направлені звернення до Міністерства внутрішніх справ України, Державної судової адміністрації України та Ради суддів про необхідність забезпечення пропускного режиму та судової охорони, а також до Вищої ради правосуддя з метою вжиття заходів щодо забезпечення авторитету правосуддя.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Східному апеляційному господарському суді представник однієї зі сторін у судовому засіданні заявив про відвід судді, обґрунтовуючи його тим, що поповнив на 500 гривень рахунок мобільного телефону, яким користується зазначений володар мантії.

Також ми писали про відповідальність за прояви неповаги до судуЗнервовані позивачі, свідки і відповідачі часом поводяться неадекватно, інколи слухання перетворюється на справжнє шоу.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду