Боржника по аліментах засудили до півтора років обмеження волі: що відомо

17:25, 13 июня 2019
Судом винесено вирок про притягнення батька — неплатника аліментів до кримінальної відповідальності.
Боржника по аліментах засудили до півтора років обмеження волі: що відомо
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Любашівський райсуд Одеської області виніс вирок, за яким боржника засуджено до кримінальної відповідальності за несплату аліментів своїй доньці. Суд  призначив йому покарання у вигляді обмеження волі тривалістю 1 рік та 6 місяців. Про це йдеться на сайті Мін’юсту.

Як повідомляється, на примусовому виконанні  перебуває провадження про стягнення з батька боргу з аліментів у розмірі 350 грн щомісячно, починаючи з 2011 року.

Так, у зв’язку з несплатою державним виконавцем було винесено постанови про тимчасове обмеження боржника у праві керування транспортними засобами, у праві полювання, у праві користування зброєю, у праві виїзду за кордон та накладено арешт на все рухоме і нерухоме майно.

Крім того, було здійснено розрахунок заборгованості, відповідно до якого станом на 1 червня 2018 року сума боргу становила 30 895 грн, що стало підставою для звернення стягувача до правоохоронних органів за захистом своїх прав.

За скаргою матері Котовською місцевою прокуратурою було направлено до Любашівського районного суду обвинувальний акт щодо притягнення боржника до кримінальної відповідальності за злісне ухилення від сплати аліментів.

Таким чином, судом винесено вирок про притягнення батька – неплатника аліментів до кримінальної відповідальності.

Відповідно до ст. 75 Кримінального кодексу України боржника звільнено від відбування покарання з випробуванням та іспитовим строком в 1 рік.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що в Україні автоматично арештують рахунки боржників по аліментах

Також ми писали, як перевірити, чи існує заборона виїзду за межі України

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва