Повертали правопорушникам водійські посвідчення: затримано посадовців Нацполіції

14:12, 12 ноября 2019
ДБР припинили діяльність злочинної схеми за участю посадовців Головного управління Нацполіції.
Повертали правопорушникам водійські посвідчення: затримано посадовців Нацполіції
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі Державного бюро розслідувань припинили діяльність злочинної схеми за участю посадових осіб Головного управління Нацполіції в Київській області, які сприяли уникненню водіїв-порушників від адміністративної відповідальності. Про це 12 листопада повідомляє прес-центр ДБР.

Правоохоронці сприяли уникненню відповідальності водіїв за керування транспортними засобами у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння, а саме:

  • вносили недостовірні відомості до Інформаційного порталу Національної поліції України про закриття адміністративних проваджень;
  • затягували строки розгляду адміністративних справ та направляли їх до суду по закінченню строку притягнення до адміністративної відповідальності;
  • повертали водіям-правопорушникам водійські посвідчення, вилучені відповідно до рішення суду.

Задокументовано 97 фактів внесення недостовірних відомостей до Інформаційного порталу Нацполіції.

Під час санкціонованих обшуків вилучено 60 водійських посвідчень, оргтехніку, 100 тисяч гривень та 4 тисячі доларів США.

Наразі правоохоронцю-учаснику групи повідомлено про підозру.

У разі доведення вини, поліцейському загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років через несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї (ч. 3 ст. 362 Кримінального кодексу України).

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що водіїв попередили про незаконні дії інспекторів. Водій оскаржив штраф у суді та додав фото приладу TruCam, на якому була відсутня пломба.

Також нагадаємо, як скасувати штраф за перевищення швидкості. Випадки порушення прав автомобілістів під час фіксування фактів перевищення швидкості органами поліції за допомогою TruCAM не зменшилися.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Борис Продан
    Борис Продан
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Дмитро Шмигельський
    Дмитро Шмигельський
    суддя Деснянського районного суду міста Києва