Заборона дельфінаріїв в Україні: в Раді зареєстровано законопроект

18:50, 25 ноября 2019
У законопроекті передбачається посилення кримінальної відповідальності за жорстоке поводження з тваринами.
Заборона дельфінаріїв в Україні: в Раді зареєстровано законопроект
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Верховні Раді уже зареєстровано законопроект щодо імплементації положень деяких міжнародних угод та директив ЄС у сфері охорони тваринного та рослинного світу, що передбачає посилення відповідальності за жорстоке поводження з тваринами (№2351).

Про це на прес-конференції у Києві заявив заступник голови Комітету Верховної Ради з питань екологічної політики та природокористування Олександр Маріковський.

«Метою законопроекту, який вже зареєстрований у ВР і завтра вже буде розглядатися профільним комітетом з екологічної політики та природокористування, є впровадження європейських гуманних цінностей та стандартів стосовно тварин», — сказав Маріковський.

Він зауважив, що стаття 89 Кодексу України про адміністративні правопорушення, якою передбачено покарання за жорстоке поводження з тваринами, практично не діє, адже вона не узгоджена із законом України «Про захист тварин від жорстокого поводження».

«Раніше Україна ратифікувала міжнародну Європейську конвенцію про захист домашніх тварин, але за п'ять наступних років її норми не були імплементовані в українське законодавство. Також є декілька директив ЄС, які регламентують гуманне ставлення, зокрема, до сільськогосподарських тварин, використання тварин у наукових цілях та транспортування тварин», — наголосив народний депутат.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла, чи дозволяє українське законодавство ефективно вирішувати екологічні спори.

Крім того, ми писали, коли відмова у компенсації за забій хворої худоби не порушує прав їх власника.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України