Київський апеляційний суд спростував інформацію про «припинення роботи»

15:31, 18 марта 2020
18 березня суд розглянув 205 справ.
Київський апеляційний суд спростував інформацію про «припинення роботи»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Київський апеляційний суд повідомив, що у соціальних мережах активно поширюється недостовірна інформація про те, що суд припинив свою роботу на період введення на території України карантину через спалах коронавірусу COVID-19. Відповідна заява з’явилась у прес-службі суду.

«Повідомляємо, що подібна публічно поширена інформація не відповідає дійсності. Станом на 18 березня 2020 року Київський апеляційний суд продовжує здійснювати правосуддя, розгляд справ відбувається у визначений день та час, однак з урахуванням додаткових заходів, спрямованих на протидію поширення гострої респіраторної хвороби.

Так, 18 березня 2020 року слідчими суддями Київського апеляційного суду було розглянуто 205 судових справ.

Нагадуємо, з метою убезпечити розповсюдження та масового поширення вірусної інфекції коронавірусу COVID-19 у Київському апеляційному суді встановлено особливий режим роботи у період з 16 березня по 03 квітня 2020 року, а саме:

- заборонено допуск в судові засідання осіб, які не є учасниками судових засідань. До суду будуть допущені учасники судового процесу за пред’явленням судової повістки про виклик на поточну дату;

- заборонено допуск у судові засідання та приміщення суду осіб з ознаками респіраторних захворювань;

- припинено проведення особистого прийому громадян керівництвом суду;

- припинено прийом громадян через відділ забезпечення розгляду звернень та надання інформації;

- припинено прийом громадян через кабінет ознайомлення з матеріалами цивільних та кримінальних проваджень та справ про адміністративні правопорушення, що знаходяться в провадженні суду, а також тих, що зберігаються в архіві суду;

- рекомендовано учасникам судових справ подавати до суду клопотання про відкладення розгляду у зв’язку із карантинними заходами (зразок клопотання розміщено на офіційному вебсайті суду).

Додатково повідомляємо, що на час дії особливого режиму роботи у приміщенні суду встановлено скриньки «Для вхідної кореспонденції відділу забезпечення розгляду звернень та надання інформації».

Для отримання копії судового рішення просимо Вас звертатись з письмовою заявою на офіційну електрону адресу суду: [email protected].

Копії судових рішень буде направлено на вказану Вами поштову адресу.

Подання процесуальних документів у справах та звернення до суду з інших питань також може здійснюватися засобами поштового зв’язку або на електронну адресу суду: [email protected].

Результати розгляду звернень, які надходять до суду, надсилатимуться засобами поштового зв’язку або на електронну адресу, вказану у зверненні.

Отримати інформацію щодо особливого режиму роботи суду та інформацію у судових справах можливо згідно графіку роботи суду за телефоном: 044 284 15 77.

Крім того, повідомляємо, керівництвом суду вживаються профілактичні заходи щодо дезінфікування і кварцування приміщень та забезпечення бактерицидними засобами у загальнодоступних місцях.

Військовослужбовці Національної Гвардії України, що забезпечують охорону приміщення суду, працюють у засобах індивідуального захисту.

Просимо громадян із розумінням поставитися до посилених заходів безпеки, дотримуватися карантинного режиму, не виходити з дому без потреби та дотримуватися заходів гігієни.

Користуйтеся достовірними джерелами!» — йдеться у повідомленні суду.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Київський апеляційний суд встановив особливий режим роботи.

Додамо, що голова РСУ Богдан Моніч рекомендував запровадити особливий режим роботи судів на період карантину.

Також ми писали, як працюватиме Верховний Суд під час карантину.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду