У Запоріжжі в нелегальних яслах загинула однорічна дитина: подробиці трагедії

23:05, 3 июня 2020
У Запоріжжі сталася трагедія – однорічна дитина загинула у приватних яслях, які виявилися нелегальними.
У Запоріжжі в нелегальних яслах загинула однорічна дитина: подробиці трагедії
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Запоріжжі поліція розслідує трагічну смерть 14-місячної Олесі. Батьки віддали дитину до приватних яслей, зважаючи на її комунікабельність та активність. Однак, перший ранок у яслях став останнім у житті маленької дівчинки. Деталі слідства розповіли у поліції Запорізької області.

Батьки дитини віддали дівчинку у приватні яслі, які знаходилися у звичайній трьохкімнатній квартирі житлового будинку. Однак, вихователька (вона ж і завідуюча) здалася батькам дитини привітною та відповідальною. Вона запевнила їх, що діти знаходяться під ретельним наглядом, а також з ними працює логопед, який готує їх до дитячого садочка.

Перший ранок у яслях став для дівчинки останнім. Батьки привели дитину до яслей о 9 годині ранку, а вже ввечері хотіли підписати усі документи та угоду с власницею, після того, як побачать, як дитина пережила перший день у закладі.

Трагедія сталася вдень – дівчинці стало погано, однак вихователька це приховувала і поклала дитину спати. Згодом, коли на місце подій прибігли батьки, вони бачили батьків інших дітей, які вивозили звідти своїх дітей. На місце ніхто не викликав ні швидку, ні поліцію.

«Я зайшов до кімнати перший, намагався зробити їй штучне дихання. Вона вже була ледь тепла. Тобто те, що вихователька приховувала і скільки це все відбувалося – на голову не налазить»
– розповів батько дівчинки.

Згодом батьки дізналися, що дівчинка посварилася з однолітком, який її сильно вкусив. Дівчинка заплакала і від стресу в неї почалась блювота. Тоді вихователька вирішила покласти маля спати. За попередніми даними, дитина захлинулася.

Наразі за даними трагедії ведеться слідство. Однак, усі дані, відомі про ясла, були видалені з соцмереж. Власниця яслей не відповідає на дзвінки та відкриває двері. Сусіди жінки розповідають, що садок працював уже кілька років і доба в ньому коштувала 200 гривень. Вони кажуть, що плач та лемент дітей з квартири лунав майже щодня.

Однак службі у справах дітей в Запоріжжі власниця ясел заявила, що ніякого дитсадка у квартирі немає.

«Те, що вона сказала нашим фахівцям: мені дитину залишили, я була проти, але мені залишили – і я її прийняла. Наскільки це правда, я не знаю. Що це дитячий заклад вона теж спростувала, сказала що це не дитячий заклад», – сказала керівниця служби у справах дітей Наталія Сиворакша.

Раніше «Судово-юридична газета» розповідала про те, що Львівщині підозрюваний у вбивстві 20-річної давності сам здався поліції.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді