Через смертельну пожежу у Харкові перевірять усі будинки для літніх людей в Україні

13:23, 22 января 2021
В усіх областях України перевірять законність функціонування усіх будинків для літніх людей, а також умови їх проживання.
Через смертельну пожежу у Харкові перевірять усі будинки для літніх людей в Україні
Фото: ДСНС
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В усіх областях України перевірять законність будинків для літніх людей, а також умови проживання в них через трагедію у Харкові, яка сталася 21 січня. Про це сказано у повідомленні Міністерства соціальної політики. 

Зазначається, що приватний будинок, в якому виникла пожежа, не був облікований у Реєстрі надавачів соціальних послуг, відомості про його функціонування у Департаменті соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації відсутні.

Окрім того, на позачерговому засіданні Кабінету Міністрів 21 січня головам обласних, Київської міської державних адміністрацій доручено здійснити роботу з виявлення приватних закладів, що надають соціальні послуги з проживання, перевірки таких закладів на дотримання вимог щодо їх діяльності та вжиття відповідних заходів реагування.

Міністр соціальної політики Марина Лазебна повідомила, що в усіх областях України перевірять законність функціонування усіх будинків для літніх людей, а також умови їх проживання.

Зазначаємо, що діяльність подібних закладів повинна здійснюватися відповідно до Закону України «Про соціальні послуги»:

 - суб’єкт господарювання є надавачем соціальних послуг у разі включення його до Реєстру надавачів та отримувачів соціальних послуг;

 - надавачі соціальних послуг мають відповідати Критеріям діяльності надавачів соціальних послуг (постанова Кабінету Міністрів України від 03.03.2020 № 185), у тому числі відповідати протипожежним вимогам.

Нагадаємо, 21 січня 2021 року у місті Харкові у приватній будівлі, переобладнаній під будинок для людей похилого віку, сталася смертельна пожежа. За попередньою інформацією, у приватному будинку проживали 33 особи похилого віку, 15 осіб загинуло, 11 надається медична допомога, інші розшукуються.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що через пожежу в Харкові затримано 3 особи — власник приміщення, орендар та адміністратор. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки