Понад 2 мільйони гривень збитків: справу експосадовців Служби зовнішньої розвідки скерували до ВАКС

11:52, 25 марта 2021
Службовці Служби розвідки, зловживаючи своїм службовим становищем, організували державну закупівлю обладнання.
Понад 2 мільйони гривень збитків: справу експосадовців Служби зовнішньої розвідки скерували до ВАКС
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

25 березня 2021 року прокурорами САП за матеріалами досудового розслідування, яке здійснювали детективи НАБУ, скеровано до суду обвинувальний акт про обвинувачення колишніх посадовців Служби зовнішньої розвідки України - заступника голови Служби зовнішньої розвідки України, посадовця СЗРУ, а також колишнього виконувача обов’язків директора державного підприємства, зловживання яких завдало 2,2 млн гривень збитків. Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«Як вже повідомлялося, у серпні - грудні 2014 року службовці Служби розвідки, зловживаючи своїм службовим становищем, організували державну закупівлю обладнання. У результаті якої СЗРУ уклала з одним із державних підприємств договір із постачання обладнання та, всупереч нормативним документам, за ще не отримане обладнання СЗРУ внесла повну передплату.

Проте з'ясувалося, що підприємство умови договору не виконало - обладнання у належній комплектації не поставило та фактично і не могло поставити. А отримані кошти керівник держпідприємства легалізував, перерахувавши на рахунки компаній з ознаками фіктивності.

Як наслідок, інтересам держави в особі СЗРУ завдано 2,2 млн гривень збитків, що встановлено економічною експертизою.

Дії колишніх службовців Служби розвідки кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України. Виконувачу обов’язків директора держпідприємства інкриміновано вчинення злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 209, ч. 4 ст. 358 КК України.

На сьогодні досудове розслідування у справі закінчено. Обвинувальний акт скеровано до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті», — йдеться у повідомленні САП.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про невиплату 100 млн грн заробітної плати: підозрюється екскерівник підприємства на Сумщині.

Крім того, ми повідомляли, 1,4 млн грн хабаря за виділення землі: затримано голову та заступника ОТГ на Київщині.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді