Україна завершила спільний зі Світовим банком проект на $450 млн

19:10, 30 апреля 2021
У рамках проекту в Україні збудовано 2 окремі проїзні частини по 2 смуги руху в кожному напрямку Лубни – Полтава з розмежувальною смугою між ними.
Україна завершила спільний зі Світовим банком проект на $450 млн
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У рамках виконання угоди з Міжнародним банком реконструкції та розвитку успішно реалізований «Другий проект покращення автомобільних доріг та безпеки руху», - повідомляє пресслужба Міністерства фінансів України.

Загальна сума кредиту від МБРР становить 450 млн дол. США. Проект розпочався у 2012 році та відіграв важливу роль у розвитку мережі швидкісних автомобільних доріг України і був одним із найбільших у кредитному портфелі МБРР.

Зазначається, що завдяки цьому кредиту, 84 км автомобільної дороги М-03 на ділянці Лубни – Полтава доведено до категорії швидкісне шосе, а також збудовано три нових об’їзди населених пунктів, включно із Південно-західним об’їздом м. Полтава. Так, збудовано 2 окремі проїзні частини по 2 смуги руху в кожному напрямку з розмежувальною смугою між ними. Завдяки виведенням траси за межі населених пунктів максимальна дозволена швидкість руху 110 км/год забезпечена по всій ділянці.

«Це чергова ділянка сучасної мережі швидкісних автомобільних доріг в Україні. Якісні дороги та швидкісні транспортні маршрути створюють нові можливості для регіонів. Чим швидше переміщення в країні, тим активніше економічна інтеграція регіонів. Завдяки цьому проекту поїздки з Києва до Полтави, Харкова, Дніпра, Запоріжжя, Донецької і Луганської областей будуть більш безпечними, комфортними та швидшими майже на 1 годину. У межах наступного проекту активно ведуться будівельні роботи на наступній ділянці траси М-03 від Полтави до Валок у напрямку Харкова. Я впевнений, що завдяки співпраці зі Світовим банком вже за кілька років Київ та Харків вдасться сполучити якісною швидкісною автодорогою», - розповів Олександр Кава.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, на які проекти Україна отримає кошти від Світового банку.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді