Фінляндія і Швеція проведуть переговори з Туреччиною щодо вступу до НАТО

18:53, 20 серпня 2022
Перше засідання пройде 26 серпня.
Фінляндія і Швеція проведуть переговори з Туреччиною щодо вступу до НАТО
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Перше засідання постійного спільного механізму, який був створений в результаті підписання меморандуму між Фінляндією, Швецією і Туреччиною, пройде 26 серпня. Про це повідомляє Anadolu.

Делегацію Туреччини на переговорах у Фінляндії очолять прес-секретар президента Ібрагім Калин і заступник міністра закордонних справ Седат Онал.

При цьому наголошується, що до складу делегації увійдуть представники Мін'юсту, Міноборони, МЗС, МВС і турецької розвідки.

Варто зауважити, що в рамках меморандуму Фінляндія і Швеція зобов'язалися повністю підтримувати Туреччину в боротьбі з усіма загрозами її національній безпеці і дали ряд зобов'язань, виконання яких може обговорюватися на майбутній зустрічі.

Нагадаємо, що президент США Джо Байден підписав ратифікаційні документи про вступ Швеції та Фінляндії до НАТО, що зробило дві країни на крок ближче до офіційного вступу до альянсу.

Як відомо, влада Туреччини не бачить конкретних дій від Фінляндії та Швеції, які необхідні для того, аби Анкара схвалила їхні заявки до НАТО.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва