Росія активізувалася в Арктиці: відкрито низку військових об’єктів

07:42, 28 серпня 2022
РФ значно збільшила свою військову активність в Арктиці.
Росія активізувалася в Арктиці: відкрито низку військових об’єктів
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Генсек НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що Альянс планує посилити свою присутність в Арктичному регіоні. Це необхідно, оскільки можливості РФ на Крайній Півночі є «стратегічним викликом» для країн блоку, сказав він під час відвідування канадської військової бази Колд-Лейк, передає mind.ua.

За словами Столтенберга, «росія значно збільшила свою військову активність останніми роками, створивши нове Арктичне командування, відкривши сотні нових та колишніх радянських військових об'єктів у регіоні, включаючи аеродроми та глибоководні порти».

Також вона використовує Арктику як випробувальний полігон для нової зброї, і може скористатися своїми позиціями для виведення з ладу інфраструктури НАТО, додав генсек.

«Наша відповідь – сильна та передбачувана присутність союзників у регіоні. Ми вже створили нове командування НАТО для Атлантики. Союзники, включаючи Канаду, також вкладають кошти у нові можливості та нарощують свою присутність на Крайній Півночі», – сказав він.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Борис Продан
    Борис Продан
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Дмитро Шмигельський
    Дмитро Шмигельський
    суддя Деснянського районного суду міста Києва