Оксфордський словник назвав словом року вислів «режим гобліна»

15:22, 5 грудня 2022
Оксфордський словник зазначає, що цей вислів вперше зʼявився у Твіттері у 2009 році, але став вірусним у соціальних мережах у лютому 2022 року, швидко потрапивши в газети та журнали.
Оксфордський словник назвав словом року вислів «режим гобліна»
Джерело фото: PA
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Оксфордський словник англійської мови обрав головним словом 2022 року сленговий вислів «goblin mode» («режим гобліна»).

Як повідомляється на сайті словника, сленговий вислів «режим гобліна» описує «тип поведінки, який є безкомпромісно поблажливим, лінивим, неохайним чи жадібним, як правило, у спосіб, який відкидає соціальні норми чи очікування».

Оксфордський словник зазначає, що цей вислів вперше зʼявився у Твіттері у 2009 році, але став вірусним у соціальних мережах у лютому 2022 року, швидко потрапивши в газети та журнали. Пізніше цей термін набув популярності протягом наступних місяців, оскільки в багатьох країнах пом’якшилися карантинні обмеження через COVID-19 і люди стали частіше виходити з дому.

«Здавалося б, він відобразив переважаючі настрої людей, які відкидали ідею повернення до «нормального життя» або бунтували проти все більш недосяжних естетичних стандартів і нестійкого стилю життя, демонстрованого в соціальних мережах», — зазначається у публікації.

Оксфордський корпус наводить багато яскравих прикладів вислову «гоблінського режиму», зокрема: «Гоблінський режим — це як коли ти прокидаєшся о 2 годині ночі й лізеш на кухню лише в довгій футболці, щоб зробити дивну закуску, як плавлений сир на солонці», - цитата з газети «The Guardian».

Також нещодавно в газеті «The Times» була опублікована думка, що «забагато з нас… перейшли в "режим гоблінів" у відповідь на важкий рік».

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Микола Стефанчук
    Микола Стефанчук
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Світлана Бакуліна
    Світлана Бакуліна
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Оксана Бірса
    Оксана Бірса
    голова Дніпровського районного суду міста Києва
  • Оксана Терещенко
    Оксана Терещенко
    суддя Східного апеляційного господарського суду