«Створюють Бога»: Цукерберг розкритикував конкурентів через закриті дані при створенні штучного інтелекту

21:45, 29 червня 2024
Гендиректор Meta наголосив, що технологія штучного інтелекту – це те, що потрібно ховати від інших.
«Створюють Бога»: Цукерберг розкритикував конкурентів через закриті дані при створенні штучного інтелекту
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Генеральний директор Meta Марк Цукерберг розкритикував конкурентів через закритий вихідний код при створенні сервісів зі штучним інтелектом. Про це він сказав у інтерв’ю ютуберу Кейну Саттеру, передає TechCrunch.

Зокрема, підкреслюючи цінність відкритого вихідного коду для передачі інструментів ШІ в руки багатьох людей, Цукерберг розкритикував зусилля неназваних конкурентів, яких він вважає менш відкритими, додавши, що вони, схоже, думають, що «створюють Бога».

«Я не думаю, що технологія штучного інтелекту – це те, що потрібно ховати від інших і … що одна компанія може використовувати її для створення якогось центрального, єдиного продукту, який вона будує», – сказав Цукерберг.

«Мене дуже дратує, коли люди в технологічній індустрії … говорять про створення цього «єдиного справжнього ШІ. Це виглядає так, ніби вони думають, що створюють Бога або щось подібне, і … це не те, чим ми займаємося. Я не думаю, що це так відбувається», – зазначив він.

Гендиректор Meta наголосив, що має бути багато різних штучних інтелектів, які створюються, щоб відображати різні інтереси людей.

Говорячи про компанії, які створюють закриті платформи штучного інтелекту, Цукерберг сказав, що не вірить, що таким чином можна створити найкращий досвід для людей.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Сьогодні день народження святкують
  • Наталія Гребенюк
    Наталія Гребенюк
    суддя Східного апеляційного господарського суду