6 сантиметрів – це все, що вам потрібно: Глава МВС Німеччини роз'яснила плани про посилення заборони на ножі

19:17, 14 серпня 2024
Глава МВС Німеччини Ненсі Фезер планує запропонувати відповідні зміни до закону вже найближчим часом.
6 сантиметрів – це все, що вам потрібно: Глава МВС Німеччини роз'яснила плани про посилення заборони на ножі
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Глава МВС Німеччини Ненсі Фезер планує на законодавчому рівні запровадити жорсткіші обмеження на довжину ножів, тобто, холодної зброї, які можна мати з собою в публічному просторі. Про це вони написала в соцмережі Х.

«Нам потрібні суворіші закони про зброю та суворіший контроль. Ми хочемо, щоб у громадських місцях можна було носити лише ножі з довжиною леза до 6 см замість нинішніх 12 см. Ми хочемо загальної заборони на використання небезпечних ножів», - написала політикиня.

Згодом Ненсі Фезер уточнила свої плани щодо обмежень на носіння ножів у публічних місцях. Заяву міністерки наводить dpa.

На її думку, незрозуміло, навіщо комусь може знадобитися носити ніж з лезом довше 6 сантиметрів.

«Це невеликий ніж для фруктів, якщо ви кудись подорожуєте і хочете влаштувати пікнік. Але це все, що вам "потрібно"», – додала Фезер.

Глава МВС Німеччини планує запропонувати відповідні зміни до закону вже найближчим часом. Особливий акцент буде зроблено на безпеку у громадському транспорті і на вокзалах, бо за статистикою, саме там найчастіше ідуть у хід ножі.

У Німеччині вже діє заборона на купівлю та володіння певними ножами, зокрема, на так звані ножі-метелики. За порушення заборони передбачено покарання – позбавлення волі на строк до 3 років. Розкладні ножі з лезом, які відкриваються одною рукою, та ножі з довжиною леза понад 12 сантиметрів не можна виносити за межі власного дому, виняток зроблено для придбаних у магазині кухонних ножів, які перевозяться в упаковці.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд