Болгарія вимагає захисту від ЄС на фоні надмірного імпорту яєць з України

13:26, 21 серпня 2024
Болгарія вимагає тарифних квот на імпорт яєць з України через загрозу місцевому ринку.
Болгарія вимагає захисту від ЄС на фоні надмірного імпорту яєць з України
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Болгарія звернулася до Європейської комісії з проханням вжити заходів для захисту місцевих виробників яєць від надмірного імпорту з України. Міністр сільського господарства та продовольства Болгарії Георгі Тахов повідомив про це в ефірі BNR.

«Болгарія вимагає від Єврокомісії задіяти захисний механізм щодо болгарських виробників яєць у зв'язку з надмірним імпортом з України», – заявив Тахов.

Міністр розповів, що на зустрічі з представниками Асоціації промислового птахівництва вже представив дані про ситуацію в секторі на засіданні Ради міністрів ЄС у Брюсселі. У відповідь на спільні зусилля кількох держав-членів, було введено механізм тарифної квоти. Це означає, що при перевищенні квоти на імпорт українських яєць буде застосовуватися мито.

Тахов підкреслив, що Брюссель має протягом чотирьох місяців провести оцінку ринку ЄС або окремих країн-членів для визначення потреби у запровадженні захисних заходів. Болгарія сподівається, що ЄС вживе необхідних заходів для захисту національних виробників від негативних наслідків надлишкового імпорту яєць з України.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олег Голяшкін
    Олег Голяшкін
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Оксана Коваль
    Оксана Коваль
    суддя Святошинського районного суду міста Києва