Серед дюн з'явилися річки та озера — частина пустелі Сахари пішла під воду, відео

20:25, 9 жовтня 2024
Деякі частини Сахари затопило водою.
Серед дюн з'явилися річки та озера — частина пустелі Сахари пішла під воду, відео
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Пустельні райони Північної Африки через сильні дощі пішли під воду. Зокрема, постраждала невелике село Мерзуга, яке знаходиться на південному сході Марокко. Після злив до серед посушливого ландшафту там утворилися справжні озера, пише Bild.

Внаслідок повені в Марокко та Алжирі загинули майже два десятки людей, у тому числі туристи з Канади та Перу. Значних збитків також було завдано енергетичній інфраструктурі та системі водопостачання.

«Такої кількості опадів за такий короткий проміжок часу ми не бачили від 30 до 50 років», - заявив Хуссін Юабеб з Головного метеорологічного управління Марокко.

Фахівець також припустив, що ці дощі, які називають метеорологи позатропічним штормом, можуть змінити погодні умови регіону на місяці та роки вперед.

Донедавна в Марокко тривала сильна посуха, через яку фермери кидали свої поля, а в містах і селах вводилися обмеження використання води. Наразі фахівці припускають, що опади поповнять запаси підземних вод, якими постачаються пустельні поселення.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області