Volkswagen планує закрити три заводи у Німеччині, що призведе до масових звільнень

17:26, 28 жовтня 2024
Закриття заводів ставить під загрозу близько 120 тисяч робочих місць.
Volkswagen планує закрити три заводи у Німеччині, що призведе до масових звільнень
Джерело фото: volynnews
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Німецька компанія Volkswagen планує закрити щонайменше три заводи в Німеччині, що призведе до скорочення десятків тисяч робочих місць. Про це на інформаційному заході для працівників у Вольфсбурзі заявила Даніела Кавалло, голова виробничої ради концерну, посилаючись на інформацію, опубліковану WDR.

За словами Кавалло, управління компанії прийняло рішення про закриття трьох заводів, а також планує скорочення на всіх інших підприємствах. Зокрема, завод в Оснабрюці, який нещодавно втратив важливе замовлення від Porsche, перебуває під особливим загрозою.

Кавалло зазначила, що виконавча рада планує примусові скорочення, і профспілкова рада вважає, що під загрозою опинилися десятки тисяч робочих місць. За її словами, окремі відділи будуть закриті або перенесені за межі країни. «Ці плани зачіпають усі німецькі заводи Volkswagen», – додала вона.

Варто зазначити, що на заводах Volkswagen у Німеччині працює близько 120 тисяч осіб, з яких майже половина – у Вольфсбурзі. Концерн має десять заводів у країні, шість з яких розташовані в Нижній Саксонії, три – в Саксонії, і один – в Гессені. У вересні Volkswagen скасував схему гарантування зайнятості, яка діяла понад 30 років. Згідно з новими планами, скорочення можуть початися з середини 2025 року.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду