У Лагосі тисячі глядачів стали свідками незвичайного інциденту: під час спроби приготувати найбільшу у світі страву з рису джолоф і встановити рекорд розбився спеціально виготовлений 23-тисячелітровий горщик. Про це повідомляє ВВС.
Ініціаторкою кулінарного виклику стала 28-річна шеф-кухар та інфлюенсер Хільда Бачі, відома своїм попереднім рекордом Гіннеса за найдовший кулінарний марафон у 2023 році.
Її команда використала:
Приготування тривало дев’ять годин, і страву планували зважити за допомогою крана. Втім, під час підйому конструкція не витримала: одна з ніжок каструлі зламалася, а стінка вигнулася. Попри це, їжа не розсипалася.
Організатори готують фото- та відеодокази, які надішлють у Guinness World Records, щоб спробу офіційно зарахували. Організація вже привітала Бачі у соцмережах із масштабним викликом.
Приготований джолоф, який символізує національну гордість Нігерії, розділили на порції та роздали тисячам глядачів, що зібралися на подію.
«Джолоф — страва, завдяки якій Африка відома в усьому світі. Було б правильно, якби найбільший горщик цієї страви з’явився саме у Нігерії», — сказала Хільда Бачі.
Рис джолоф — традиційна страва Західної Африки, яку готують у томатному соусі з додаванням м’яса чи морепродуктів.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.