Порошенко підтримав поліцейських, що раніше працювали в міліції

11:46, 11 липня 2017
Президент України підписав закон про виплату одноразової допомоги поліцейському в разі встановлення інвалідності через отримане поранення під час служби.
Порошенко підтримав поліцейських, що раніше працювали в міліції
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Документ прийнято Верховною Радою України від 8 червня 2017 року.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Президент України Петро Порошенко підписав Закон України «Про внесення змін до ст. 97 Закону України «Про Національну поліцію» по виплаті одноразової допомоги поліцейському».

«Положення чинної ч. 1 ст. 97 Закону України «Про Національну поліцію» по виплаті одноразової допомоги поширюються на поліцейських, яким встановлено інвалідність, що настала внаслідок поранення (контузії, травми або каліцтва), отриманого під час виконання ним службових обов'язків, пов'язаних з виконанням повноважень і основних завдань поліції, або внаслідок захворювання, пов'язаного з проходженням ним служби в поліції», — йдеться в повідомленні.

Зазначеним законом вирішується питання про соціальний захист колишніх працівників міліції, які перейшли на службу в поліцію (нині — поліцейські), а саме про виплату одноразової допомоги в разі встановлення інвалідності, що настала внаслідок поранення (контузії, травми або каліцтва), заподіяного під час виконання ними службових обов'язків, пов'язаних із здійсненням повноважень і основних завдань, визначених Законом України «Про міліцію», або внаслідок захворювання, пов'язаного з проходженням ним служби в органах внутрішніх справ.

Відповідна одноразова допомога виплачується Національною поліцією. У той же час законом не передбачається розширення кола осіб, які мають право на отримання одноразової допомоги або збільшення її розміру.

За колишніми працівниками міліції, які не перейшли на службу в поліцію, зберігається право на отримання одноразової грошової допомоги, передбаченої Законом України «Про міліцію», яке здійснюється в порядку, що діяв до набрання чинності Законом України «Про Національну поліції».

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Михайло Спірідонов
    Михайло Спірідонов
    голова Харківського окружного адміністративного суду
  • Олена Фонова
    Олена Фонова
    суддя Господарського суду Луганської області