Організаторів фестивалів зобов'язали радитися щодо учасників з СБУ

17:00, 5 жовтня 2017
Заходи за участю артистів з Росії проводитися можуть, але організатор повинен за 30 днів звернутися в СБУ із запитом.
Організаторів фестивалів зобов'язали радитися щодо учасників з СБУ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Верховна Рада зобов'язала організаторів заходів в Україні радитися з СБУ щодо артистів, яких планують запросити з Росії.

За законопроект №6682 про особливості організації та проведення гастрольних заходів в Україні за участю громадян країни-агресора проголосували 232 народних депутата.

Заходи за участю артистів з РФ допускаються, але організатор повинен за 30 днів звернутися в СБУ із запитом щодо порушників серед потенційних учасників заходу.

Організатора зобов'язують назвати ім'я, псевдонім артиста тощо. А силовики, свою чергу, протягом 10 днів дають відповідь, чи є привід не допустити артиста в Україну. Тільки після отримання такої відповіді Служби безпеки організатор має право укласти договір з артистом. І навіть в цьому випадку не можна виключати, що підстави для недопущення в Україну артиста можуть виникнути пізніше.

Якщо організатор заходу порушить описані норми, йому загрожує штраф від 50 до 100 мінімальних зарплат (зараз це від 160 до 320 тис. грн). Згідно із законопроектом, Мінкульт визначить порядок накладення штрафів.

У Закон «Про гастрольні заходи в Україні» ввели таку норму: «Не допускається проведення гастрольних заходів, які популяризують або пропагують державу-агресора і його органи влади, представників органів влади держави-агресора і їх дії, які створюють позитивний образ держави-агресора, виправдовують або визнають правомірною окупацію території України».

Також, забороняється проведення гастрольного заходу, якщо в ньому бере участь людина, яка загрожує нацбезпеці, тобто якщо його прізвище є в спеціальному переліку Мінкульту.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олег Руденко
    Олег Руденко
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Андрій Потапенко
    Андрій Потапенко
    член Ради суддів Украіїни, суддя Ржищевського міського суду Київської області
  • Олена Ізовітова-Вакім
    Олена Ізовітова-Вакім
    суддя Харківського окружного адміністративного суду
  • Наталія Лісовська
    Наталія Лісовська
    суддя Миколаївського окружного адміністративного суду