У МОЗ пояснили, чи продовжується довідка про інвалідність і право на отримання виплат на період дії воєнного стану

19:58, 7 лютого 2023
У Міністерство охорони здоров’я наголошують, що усі соціальні виплати та пільги зберігаються до закінчення строку проходження повторного огляду.
У МОЗ пояснили, чи продовжується довідка про інвалідність і право на отримання виплат на період дії воєнного стану
Зображення від freepik
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Міністерство охорони здоров’я наголошують, що на період дії воєнного стану на території України спрощена процедура проведення медико-соціальної експертизи. Тобто зараз, пояснюють у МОЗ, медико-соціальна експертна комісія (далі – МСЕК) здійснює свої функції за принципом екстериторіальності.

«Якщо особа хоче встановити інвалідність, але не може прибути на огляд – МСЕК може приймати таке рішення заочно на підставі направлення лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я.

Якщо є обставини, за яких ви або ваша дитина не можете пройти обстеження й оформити направлення на МСЕК, строк повторного огляду вважається продовженим на весь час дії воєнного стану та впродовж 6 місяців після його припинення/скасування», - розповідають у Міністерстві охорони здоров'я.

Крім того, у МОЗ наголошують, що усі соціальні виплати та пільги зберігаються до закінчення строку проходження повторного огляду.

«Але звертаємо вашу увагу, що йдеться лише про медико-соціальні експертні комісії, які працюють на підконтрольній уряду України території. Вони працюють у штатному режимі та спільно з органами соціального захисту допомагають усім внутрішньо переміщеним особам у питаннях проходження медико-соціальної експертизи.

На тих територіях України, де ведуться активні бойові дії, діяльність МСЕК призупинено. Самі комісії переїжджають на інші, більш безпечні, території», - зазначають у МОЗ.

Також ми писали, що в Україні впровадять нову процедуру встановлення інвалідності: стартує реформа МСЕК.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки