Військовополонені та обвинувачені у військових злочинах мають право на захист і справедливий суд — НААУ

14:34, 22 липня 2022
З аналогічним закликом до суддів звернувся також голова Касаційного кримінального суду.
Військовополонені та обвинувачені у військових злочинах мають право на захист і справедливий суд — НААУ
Судовий процес над військовослужбовцем РФ Вадимом Шишимаріним, засудженим за вбивство цивільної особи / Джерело фото: Focus ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Національна асоціація адвокатів України закликає адвокатів професійно поставитись до надання правової допомоги російським військовополоненим, зокрема полоненим, які звинувачуються у військових злочинах не території України.

“Ми всі розуміємо, що захист у кримінальних справах може бути важким. Але уявіть собі, як важко буде захищати людей, звинувачених у військових злочинах в Україні. Ці справи будуть надзвичайно складними, однак згідно з Конституцією України кожна людина має право на захист», - зазначив 21 липня 2022 року на зустрічі з адвокатами заступник голови НААУ/РАУ Валентин Гвоздій.

Також, представник НААУ звернув увагу на те, що навіть військові злочинці мають право на справедливий суд, і закликав адвокатів до неупередженості в цих кримінальних справах.

Нагадаємо, що раніше голова Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду Станіслав Кравченко закликав суддів бути об'єктивними при розгляді справ обвинувачених у військових злочинах, державній зраді та колабораціонізмі.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Автор В'ячеслав Хрипун.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Валерій Марчук
    Валерій Марчук
    голова Чернівецького апеляційного суду