Депутати пропонують дозволити одній особі одночасно очолювати п’ять підприємств: є умови

16:00, 23 липня 2022
Пропонується встановити, що особа може бути призначена за сумісництвом керівником (виконуючим обов’язки керівника) державного унітарного підприємства, яке планують приватизувати (крім підприємств, включених до переліку об’єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, або до переліку об’єктів великої приватизації державної власності) за умови, якщо сумісництво не заборонене.
Депутати пропонують дозволити одній особі  одночасно очолювати п’ять підприємств: є умови
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Депутати пропонують дозволити одну особу призначати керівником п’яти підприємств, стосовно яких ухвалено рішення про приватизацію. Це передбачено поправкою до законопроєкту про внесення змін до Закону України «Про приватизацію державного і комунального майна» та інших законодавчих актів України щодо сприяння процесам релокації підприємств в умовах воєнного стану та економічного відновлення держави, яку підтримав профільний комітет.

Пропонується встановити, що керівником (виконуючим обов’язки керівника) державного унітарного підприємства (крім підприємств, включених до переліку об’єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, або до переліку об’єктів великої приватизації державної власності), щодо якого прийнято рішення про приватизацію, може бути призначена особа за сумісництвом, якщо таке сумісництво не заборонено спеціальним законом для окремих категорій осіб.

При цьому особа може бути керівником за сумісництвом одночасно не більше ніж на п’яти державних унітарних підприємствах, балансова вартість майна жодного з яких не перевищує ста мільйонів гривень, а дохід жодного з підприємств згідно з даними фінансової звітності за останній звітний рік не перевищує 12 мільйонів гривень або підприємством не подано фінансову звітність за останній звітний рік.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт, яким пропонується спростити процедуру приватизацію на час воєнного стану.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва