Рада планує дозволити Кабміну визначати порядок передачі в оренду майна державних акціонерних товариств

09:58, 18 серпня 2022
Пропонується, аби Кабінет Міністрів України визначав порядок відчуження або передачі в оренду (найм) майна державних акціонерних товариств, 100% акцій у статутному капіталі яких перебуває у державній власності, на конкурентних засадах через електронну торгову систему.
Рада планує дозволити Кабміну визначати порядок передачі в оренду майна державних акціонерних товариств
Джерело фото: iStock.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт №6101 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення ефективності суб'єктів державного сектору економіки, яким пропонується надати право Кабінету Міністрів  визначати порядок передачі в оренду майна акціонерних товариств, що перебувають у державній власності. За відповідне рішення проголосували 239 народних депутатів.

Законопроєктом пропонується доповнити статтю 5 Закону «Про управління об’єктами державної власності» новим пунктом такого змісту: "Здійснюючи управління об'єктами державної власності, Кабінет Міністрів України  визначає порядок відчуження або передачі в оренду (найм) майна державних акціонерних товариств, 100% акцій у статутному капіталі яких перебуває у державній власності, на конкурентних засадах через електронну торгову систему".

Змінами до статті 6 вказаного закону повноважні органи управління відповідно до покладених на них завдань: погоджують передачу в оренду (найм) та/або відчуження майна державних акціонерних товариств, 100% акцій у статутному капіталі яких перебуває у державній власності, відповідно до порядку, визначеного Кабінетом Міністрів України.

Як зазначається у пояснювальній записці, ухвалення законопроєкту сприятиме усуненню зловживань, що дозволить підвищити ефективність суб'єктів державного сектору економіки у своїй діяльності.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», орендарі держмайна можуть отримати донорську фіндопомогу для сплати за оренду.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді