Віктор Грищук звільнений з Вищої ради правосуддя

14:00, 26 серпня 2022
Представник науковців-правознавців працював у ВРП з 2019 року.
Віктор Грищук звільнений з Вищої ради правосуддя
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Представник наукової юридичної спільноти Віктор Грищук був відрахований зі штату Вищої ради правосуддя.

Як стало відомо «Судово-юридичній газеті», відповідний наказ 22 серпня 2022 року видав в. о. голови Вищої ради правосуддя Віталій Саліхов.

Відтак, з 22 серпня Віктор Грищук вже не займає посаду члена Вищої ради правосуддя.

Нагадаємо, що на посаду члена Вищої ради правосуддя Віктор Грищук був обраний З’їздом представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ 14 березня 2019 року.

11 серпня 2021 року Віктор Грищук у статусі в. о. голови Ради правосуддя (коли “постійний” в. о. голови ВРП Олексій Маловацький був у відпустці), звернувся до суб’єктів формування першого складу Етичної ради та Конкурсної комісії з формування ВККС щодо надання кандидатур до їх складу. Таким чином, Етична рада і Конкурсна комісія по ВККС у складі як українських суддів, так і іноземних експертів, стали реальністю.

З січня 2022 року, коли члени Вищої ради правосуддя поступово добровільно почали звільнятись з займаних посад, не погоджуючись з необхідністю перевірки Етичною радою, Віктор Грищук кілька місяців виконував обов'язки голови Ради правосуддя.

Однак, 7 травня 2022 року Етична рада визнала Віктора Грищука таким, що не відповідає критеріям доброчесності, внаслідок чого його повноваження як члена Ради правосуддя були тимчасово припинені до розгляду відповідного висновку суб'єктом висування на посаду члена ВРП.

19 серпня 2022 року З’їзд представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ не зміг подолати негативний висновок Етичної ради щодо Віктора Грищука, внаслідок чого він втратив посаду члена Ради правосуддя.

На вакантну посаду члена Ради правосуддя по квоті науковців-правознавців тепер буде оголошено конкурс.

Автор: В'ячеслав Хрипун

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд