Стосовно керівників 7 територіальних управлінь ДСА розпочато дисциплінарні провадження

14:07, 10 листопада 2022
У провину керівникам ТУ ДСА ставлять порушення фінансової дисципліни.
Стосовно керівників 7 територіальних управлінь ДСА розпочато дисциплінарні провадження
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Державній судовій адміністрації 9 листопада повідомили про відкриття дисциплінарних проваджень стосовно керівників 7 територіальних управлінь Державної судової адміністрації.

Про це представники ДСА повідомили під час засідання Робочої групи з питань забезпечення належного фінансування судової влади.

У провину керівникам ТУ ДСА поставленопорушення вимог фінансової дисципліни, тобто економії бюджетних коштів в умовах збройної агресії.

Зокрема, йдеться про те, що у деяких областях під час війни виплачувались премії працівникам апаратів судів, здійснювався прийом нових працівників до штату судів та виплачувались компенсаційні виплати при звільненні працівників.

У підсумку, це все призвело до того, що тепер у розпорядженні відповідних ТУ ДСА не вистачає коштів на оплату обов’язкової заробітної плати працівників апаратів судів до кінця 2022 року.

«Фактично, ці ТУ ДСА вже витратили ресурси, розподілені на рік», - зазначили у ДСА.

Нагадаємо, що про фінансові проблеми деяких ТУ ДСА стало відомо ще у жовтні. Тоді у ДСА зазначили, що в Одеській, Київській, Черкаській, Полтавській областях та у місті Києві виникають проблеми з виплатою заробітної плати працівникам апаратів судів.

Внаслідок цього, справа там дійшла або до неоплачуваних відпусток працівників апаратів судів, або ситуація знаходиться на межі запровадження таких відпусток.

Автор: В’ячеслав Хрипун

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України