Не всі ТУ ДСА дотримуються бюджетно-фінансової дисципліни – Державна судова адміністрація

08:03, 28 жовтня 2022
У ДСА намагаються вирішити, що робити з неоплачуваними відпустками в апаратах судів.
Не всі ТУ ДСА дотримуються бюджетно-фінансової дисципліни – Державна судова адміністрація
Джерело фото: Судова влада
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Державній судовій адміністрації намагаються вирішити проблему з неоплачуваними відпустками працівників апаратів судів, які фіксуються у цілому ряді областей.

За даними ДСА, критична ситуація з виплатою заробітної плати для працівників апаратів судів склалася в Одеській, Київській, Черкаській, Полтавській областях та у місті Києві. Ситуація в цих регіонах, за даними ДСА, вже або дійшла до неоплачуваних відпусток, або знаходиться на межі запровадження таких відпусток.

Як зазначив під час засідання Робочої групи з питань забезпечення належного фінансування судової влади 26 жовтня представник ДСА Максим Пампура, причина складної ситуації в тому, що в деяких областях не вистачає коштів на виплату заробітної плати працівникам апаратів судів до кінця 2022 року.

Причин такого явища три:

відрядження суддів з одних областей в інші, оскільки для нових суддів треба було приймати на роботу помічників та секретарів судового засідання, що потягло додаткові витрати

під час війни частина працівників апаратів звільнилися, при цьому їм була виплачена компенсація за невикористану відпустку

не у всіх територіальних управліннях ДСА дотримуються бюджетно-фінансової дисципліни – у попередні місяці кошти були витрачені як заохочувальні виплати. Внаслідок цього до кінця року, наприклад в Києві, коштів не вистачає навіть на гарантовану зарплату працівникам апаратів судів.

«Тому зараз у деяких областях змушені відправляти працівників апаратів судів у неоплачувані відпустки», - зазначив Максим Пампура.

Нагадаємо, що як писала «Судово-юридична газета», у жовтні працівників апаратів у судах деяких областей почали відправляти у відпустки за власний рахунок.

Втім, наприклад у Києві, такий підхід поки що не знайшов підтримки.

Зазначимо, що заробітна плата значної кількості працівників апаратів районних судів у 2022 році складає 5-6 тис. гривень.

Автор: В’ячеслав Хрипун

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України