Кабмін втричі збільшив розмір компенсації послуги з догляду за дитиною до трьох років «Муніципальна няня»

14:06, 9 січня 2023
Урядовці ухвалили постанову, якою збільшили розмір компенсації послуги з догляду за дитиною з прожиткового мінімуму до мінімальної зарплати.
Кабмін втричі збільшив розмір компенсації послуги з догляду за дитиною до трьох років «Муніципальна няня»
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет міністрів втричі збільшив розмір компенсації послуги з догляду за дитиною до трьох років «Муніципальна няня». Відповідне рішення закріплене постановою уряду №1474 від 30 грудня.

Згідно з документом, уряд збільшив розмір компенсації вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років «муніципальна няня» з 2 272 грн до 6 700 грн та змінив окремі умови надання послуги.

Зокрема, уряд ухвалив рішення щодо збільшення розміру компенсації послуги з одного прожиткового мінімуму (а в разі догляду за дітьми з інвалідністю з двох прожиткових мінімумів на дітей віком до шести років) до однієї мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня відповідного року.

«Починаючи з 1 січня 2023 р. відшкодування вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років «муніципальна няня» у розмірі однієї мінімальної заробітної плати, встановленої станом на 1 січня відповідного року», - зазначається у постанові. 

Крім цього, документом визначено механізм визначено механізм нарахування компенсації послуги в залежності від часу здійснення догляду за дитиною на підставі акта про надану послугу «муніципальна няня».

Також документ передбачає, що протягом одного місяця з дня набрання чинності цією постановою батьки, опікуни дитини віком до трьох років, які отримують відшкодування вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років «муніципальна няня» повинні підтвердити своє право на таке відшкодування шляхом подання структурним підрозділам з питань соціального захисту населення районних, районних у мм. Києві та Севастополі державних адміністрацій, виконавчих органів міських рад міст обласного значення документів, передбачених Порядком відшкодування вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років «муніципальна няня».

Як повідомляла «Судово-юридична газета», набув чинності порядок використання коштів для забезпечення соцзахисту громадян, які потрапили у складні життєві обставини.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду