Нардеп від «Європейської солідарності» Михайло Забродський написав заяву про складання депутатських повноважень

13:29, 17 березня 2023
Народний депутат від фракції «Європейська солідарність» Михайло Забродський написав заяву про складання депутатських повноважень. Причину такого кроку він не вказав.
Нардеп від «Європейської солідарності» Михайло Забродський написав заяву про складання депутатських повноважень
Фото: nv.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Народний депутат від фракції «Європейська солідарність» генерал-лейтенант Збройних сил України Михайло Забродський написав заяву про складання депутатських повноважень, яку підтримав регламентний комітету парламенту, зареєструвавши відповідний проєкт постанови за номером 9114.

«Відповідно до пункту 1 частини другої статті 81 Конституції України Верховна Рада України постановляє: Припинити достроково повноваження народного депутата України Забродського Михайла Віталійовича, обраного в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі, Політична партія «Європейська Солідарність», у зв’язку з особистою заявою про складення ним депутатських повноважень», - зазначається у документі.

Про причину такого кроку у заяві не вказано. Однак зважаючи, що Забродський військовослужбовець, то частково це пов’язано з війною з РФ.

Нещодавно Вищий антикорупційний суд закрив кримінальне провадження за обвинуваченням у недекларуванні квартири та будинку народного депутата з фракції «Європейська солідарність» генерала Михайла Забродського.

Справу проти Забродського було розпочато на підставі висновку Національного агентства з питань запобігання корупції. НАЗК встановило, що з 27 березня 2020 року Забродський орендував садовий будинок площею 166,2 квадратних метри і земельну ділянку, на якій він розташований, в селі Гнідин Бориспільського району Київської області. Однак він про це не вказав у своїй декларації. Вказана оренда будинку підтверджується і договором, який укладав політик.

Сам Забродський не заперечував, що використовував цей будинок на кінець дати звітного періоду, але пояснив, що лише тимчасово там проживав. За його словами, вартість оренди будинку коштувала 23 тис. грн. Але його пояснення не враховані, оскільки депутат будинком таки користувався. За даними оцінки, вказаний будинок разом із землею під ним коштує 1,543 млн грн. Також Забродський не вказав житловий будинок у Житомирі площею 179 кв. м, де фактично проживала його дружина та дитина. Втім експертиза не змогла встановити його вартість.

Автор: Ярослав Конощук 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки