ВАКС закрив кримінальне провадження проти підозрюваного у недекларуванні нерухомості нардепа від фракції «Євросоліданість» Михайла Забродського

17:22, 13 березня 2023
Вищий антикорупційний суд закрив кримінальне провадження проти нардепа Михайла Забродського у зв’язку із завершенням строку давності притягнення до кримінальної відповідальності.
ВАКС закрив кримінальне провадження проти підозрюваного у недекларуванні нерухомості нардепа від фракції «Євросоліданість» Михайла Забродського
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Вищий антикорупційний суд закрив кримінальне провадження за обвинуваченням у недекларуванні квартири та будинку народного депутата з фракції «Європейська солідарність» генерала Михайла Забродського. Відповідне рішення ухвалили на засіданні 13 березня.

На сьогоднішньому судовому засіданні адвокат Забродського подав клопотання про закриття кримінального провадження у зв’язку з завершенням строку давності притягнення до кримінальної відповідальності, який сплив 6 березня. 

Справа Забродського надійшла на розгляд до Вищого антикорсуду 3 лютого 2023 року, а правопорушення, за версією слідства було вчинено 6 березня 2021 року. Строк давності за правопорушення, яке закидають Михайлу Забродському встановлено 2 роки.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду шляхом подачі апеляційної скарги через Вищий антикорупційний суд упродовж 7 днів з дня її проголошення.

Справу проти Забродського було розпочато на підставі висновку Національного агентства з питань запобігання корупції. НАЗК встановило, що з 27 березня 2020 року Забродський орендував садовий будинок площею 166,2 квадратних метри і земельну ділянку, на якій він розташований, в селі Гнідин Бориспільського району Київської області. Однак він про це не вказав у своїй декларації. Вказана оренда будинку підтверджується і договором, який укладав політик.

Сам Забродський не заперечував, що використовував цей будинок на кінець дати звітного періоду, але пояснив, що лише тимчасово там проживав. За його словами, вартість оренди будинку коштувала 23 тис. грн. Але його пояснення не враховані, оскільки депутат будинком таки користувався. За даними оцінки, вказаний будинок разом із землею під ним коштує 1,543 млн грн. Також Забродський не вказав житловий будинок у Житомирі площею 179 кв. м, де фактично проживала його дружина та дитина. Втім експертиза не змогла встановити його вартість.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», ВАКС оштрафував підозрюваного у недекларуванні квартири нардепа Максима Пашковського та знову зобов’язав його привести до суду.

Автор: Ярослав Конощук 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва