Критерії визначення підприємств, які є критично важливими для функціонування системи правосуддя: СПИСОК ДСА

16:00, 19 березня 2023
Підприємства повинні мати важливе значення для здійснення правосуддя або перебувати в сфері компетенції Державної судової адміністрації.
Критерії визначення підприємств, які є критично важливими для функціонування системи правосуддя: СПИСОК ДСА
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Державна судова адміністрація 16 березня 2023 року затвердила критерії визначення підприємств, які є критично важливими для функціонування системи правосуддя в особливий період.

Згідно з наказом ДСА, підприємства, мають важливе значення для функціонування системи правосуддя в особливий період, якщо вони відповідають хоча б двом або більше з таких критеріїв:

  1. мають важливе значення для здійснення правосуддя та надання доступу до нього та перебувають у сфері управління Державної судової адміністрації України;
  2. здійснення забезпечення функціонування та кіберзахисту інформаційних, автоматизованих систем, реєстрів та баз даних, обов’язковість впровадження і використання яких передбачена процесуальним законодавством, іншими законами та нормативно-правовими актами, реалізацію яких забезпечує ДСА України;
  3. залучені до реалізації проектів міжнародної технічної допомоги, які впроваджуються в установах органів правосуддя;
  4. розмір середньої заробітної плати застрахованих осіб-працівників підприємства, установи, організації, що здійснює діяльність у сфері правосуддя, за останній календарний квартал повинен становити не менше розміру середньої заробітної плати по країні за IV квартал 2021 р. (відповідно до даних Держстату, що підтверджується довідкою);
  5. виконання робіт та надання послуг для органів в системі правосуддя на підставі договорів (угод, меморандумів, контрактів), укладених на строк не менше шести місяців;
  6. надання послуг, що забезпечує потреби судів, органів та установ у системі правосуддя, відсутність яких може призвести до повної зупинки доступу до електронного правосуддя.

З повним текстом наказу ДСА можна ознайомитись нижче:

Нагадаємо, що 16 грудня 2022 року Кабінет міністрів ухвалив постанову №1384, якою перелік секторів критичної інфраструктури доповнено сектором «Правосуддя» (на зразок «сектор оборони», «національна безпека», «тримання під вартою», «інформаційні послуги» тощо).

Після цього ДСА мала визначити конкретні об’єкти, які будуть підпадати під критичну інфраструктуру і скласти їх перелік.

У лютому 2023 року у ДСА повідомили, що будівлі судів міста Києва та Вищої ради правосуддя попередньо включені до переліку об’єктів критичної інфраструктури.

Автор: В’ячеслав Хрипун

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді