Заступників керівників апаратів судів потрібно скоротити – Вища рада правосуддя

07:45, 17 квітня 2023
Пошук коштів для фінансування працівників апаратів судів триває.
Заступників керівників апаратів судів потрібно скоротити – Вища рада правосуддя
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Вищій раді правосуддя запропонували скоротити посади заступників керівників апаратів судів, перш за все в судах, де здійснюють правосуддя лише декілька суддів (3-5 суддів).

Про відповідну ініціативу на засіданні Робочої групи з питань забезпечення належного фінансування судової влади 12 квітня повідомив член Вищої ради правосуддя Віталій Саліхов.

Як зазначив член ВРП, зараз посадові оклади керівника апарату суду та заступника керівника апарату суду значно перевищують оклад звичайного працівника апарату суду.

Відтак, економії коштів можна досягти за рахунок скорочення посад заступників керівників апаратів суду в невеликих місцевих судах.

«Зараз це велика розкіш мати в судах, де є лише 3-5 суддів, заступника керівника апарату суду. Якщо цю посаду скоротити, буде економія коштів, що дозволить вирішити проблеми хоча б деяких судів. Хочу зазначити, що зараз навіть не в усіх апеляційних судах потрібна посада заступника керівника апарату суду», - розповів Віталій Саліхов.

Втім, у Державній судовій адміністрації зазначили, що економія внаслідок скорочення заступників керівників апаратів судів буде невеликою – близько 20 млн. гривень на рік, що зможе вирішити фінансові проблеми тільки окремих судів.

Автор В’ячеслав Хрипун 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду