Раді пропонують визначити процедуру примусового списання коштів з депозиту боржника: що вона передбачає

07:20, 12 червня 2023
Кабінет міністрів зареєстрував у парламенті законопроєкт, яким пропонується визначити порядок примусового списання коштів з депозитних рахунків боржника.
Раді пропонують визначити процедуру примусового списання коштів з депозиту боржника: що вона передбачає
Фото: minfin.com.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет міністрів зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт №9363 про внесення змін до деяких законів України щодо цифровізації виконавчого провадження, яким пропонується визнити процедуру примусового списання коштів з депозитних рахунків боржника.

Законопроєктом пропонується внести зміни до закону «Про виконавче провадження» та встановити, що  перебування коштів боржника на депозитних рахунках не є підставою для відмови банком у зверненні на стягнення, тобто у примусовому списанні коштів з рахунку боржника.

Передбачається після отримання банком постанови про арешт коштів боржника на вкладних (депозитних) рахунках не допускається продовження строку дії договору банківського строкового вкладу.

Банк не пізніше ніж за два робочих дні до закінчення строку дії договору банківського строкового вкладу зобов’язаний повідомити про це виконавця, яким винесено постанову про арешт коштів боржника. У повідомленні банк зазначає суму вкладу та нарахованих процентів за цим вкладом.

Виконавець не пізніше наступного робочого дня після отримання повідомлення банку зобов’язаний надіслати банку платіжну інструкцію на примусове списання (стягнення) коштів відповідно до виконавчого документу

Банк здійснює перерахування коштів на рахунок виконавця у сумі, зазначеній у платіжній інструкції на примусове списання (стягнення) коштів, а залишок коштів (у разі його наявності) повертає боржнику у порядку, визначеному договором.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт, яким пропонується спростити процедуру зняття арешту з банківських рахунків.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду