Володимир Зеленський: Україна буде асоціюватися з чесним судом так само, як зараз асоціюється зі сміливістю

15:27, 21 червня 2023
Що більше верховенства права в нас, то більше право працюватиме тут, на східному фланзі Європи, зазначив Президент.
Володимир Зеленський: Україна буде асоціюватися з чесним судом так само, як зараз асоціюється зі сміливістю
Фото з відкритих джерел
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Президент Володимир Зеленський під час свого виступу 21 червня на Конференції з питань відновлення України (Ukraine Recovery Conference), яка відбувається в Лондоні, заявив навіть повномасштабна агресія Росії не зупинила внутрішні реформи, у тому числі, щодо створення чесного суду.

«Демократія прокладає шлях верховенству права, очищенню від корупції та ключовому принципу наших із вами країн: кожна людина має значення. Це дуже важливо.

Звичайно, демократія – у характері українців. І ми б усе одно її посилювали, і неважливо, що там думають чи роблять у Росії.

Але всі ми маємо бути свідомі того, що чим більше демократії в нас, то більша її сила в усьому нашому регіоні. Що більше верховенства права в нас, то більше право працюватиме тут, на східному фланзі Європи. І що прозорішою є Україна, то потворніший вигляд матиме будь-яка корупційна модель у Росії.

Навіть повномасштабна агресія Росії не зупинила наші внутрішні реформи.

Україна буде асоціюватися з чесним судом так само, як зараз асоціюється зі сміливістю. Крок за кроком ми до цього прийдемо», - підкреслив Президент.

Нагадаємо, на 23 червня призначено засідання РНБО, на якому буде розглядатися й питання подолання проявів корупції у системі правосуддя.

23 червня судовій владі слід очікувати на дуже потужний меседж від РНБО стосовно очищення. Про це повідомив спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук.

«Після заяви Верховної Ради України про невідкладність заходів з очищення судової влади готується засідання Ради національної безпеки й оборони, і буде дуже сильний і потужний меседж від РНБО щодо того, як нам треба реально реформувати і очистити судову владу», зазначив він в інтерв’ю УП.

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Наталія Мричко
    Наталія Мричко
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Маруліна
    Любов Маруліна
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Богдан Санін
    Богдан Санін
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва