Кабмін прийняв у новій редакції Порядок надання та позбавлення статусу учасника бойових дій

19:24, 12 липня 2024
Запроваджено можливість обрання способу отримання відповідного посвідчення - за місцем оформлення посвідчення або у ЦНАП.
Кабмін прийняв у новій редакції Порядок надання та позбавлення статусу учасника бойових дій
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Уряд виклав у новій редакції Порядок надання та позбавлення статусу учасника бойових дій з метою спрощення процедури надання деяким особам статусу учасника бойових дій. Відповідну постанову прийняли 12 липня.

Так, передбачено подання заяв (у паперовій формі) через центри надання адміністративних послуг (ЦНАПи) незалежно від задекларованого/зареєстрованого місця проживання (перебування).

Запроваджено можливість обрання способу отримання відповідного посвідчення – за місцем оформлення посвідчення або у ЦНАП.

Передбачено приймання та передачу через електронний кабінет (за наявності технічної можливості) заяви, з необхідними для прийняття рішення, документами, а також результатів розгляду такої заяви.

Закріплено право військовослужбовців – Захисників і Захисниць України для надання відповідного статусу подавати комісії з питань розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій заяву або додавати скановані копії документів (за наявності).

Визначено особливості подання заяви в електронній формі засобами Порталу Дія та Єдиного державного реєстру ветеранів війни.

Крім того, затверджено форму заяви для надання статусу учасника бойових дій.

Автор: Наталя Мамченко 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Гречківський
    Павло Гречківський
    колишній член Вищої ради правосуддя
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду