Вища кваліфкомісія відсіяла шість конкурсантів у Верховний Суд

16:37, 8 червня 2017
За підсумками двох днів на пленарних засіданнях були розглянуті питання щодо 22 кандидатів, з яких дев'ять припинили участь в конкурсі.
Вища кваліфкомісія відсіяла шість конкурсантів у Верховний Суд
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У другий день пленарних засідань шість кандидатів не підтвердили здатності здійснювати правосуддя у Верховному Суді.

Вчора, 7 червня 2017 року, відбувся другий день пленарних засідань Вищої кваліфікаційної комісії суддів України щодо розгляду питання про підтвердження здатності кандидатами на посади суддів касаційних судів у складі Верховного Суду здійснювати правосуддя. За результатами шість кандидатів не підтвердили здатності здійснювати правосуддя у Верховному Суді.

Комісією та членами ГРД були заслухані 11 з 16 кандидатів, з яких шість не підтвердили здатності здійснювати правосуддя. Відповідно, п'ять кандидатів продовжать участь у конкурсі.

Звертаємо увагу, що рішення Комісії в пленарному складі про визнання кандидату таким, який підтвердив здатність здійснювати правосуддя у Верховному Суді, означає лише продовження участі такого кандидата в конкурсі. Рейтинги кандидатів будуть формуватися після завершення всіх пленарних засідань.

Так, за підсумками двох днів (6 і 7 червня 2017 року) на пленарних засіданнях були розглянуті питання щодо 22 кандидатів, з яких дев'ять припинили участь в конкурсі, для 12 кандидатів конкурс продовжиться. Щодо одного кандидата ГРД скасувала свій висновок як помилковий.

Деякі кандидати, проти яких не вирішено питання 6 і 7 червня, візьмуть участь в засіданні, яке відбудеться вже завтра, 9 червня 2017 року.

Повідомляємо, що ВККСУ розгляне питання про ще 93 кандидатів. 15 і 16 червня 2017 року відбудуться наступні засідання. Зі списком кандидатів можна ознайомитися на офіційному сайті Комісії.

Нагадаємо, що після співбесід з кандидатами для 62,7% (239) завершена процедура конкурсного відбору — по ним оголошено перерву до формування загального рейтингу. Серед цих кандидатів — 155 суддів, 33 адвоката, 32 вчених і 19 кандидатів, які мають сукупний стаж.

Щодо 7,1% (27) кандидатів колегії ВККСУ під час співбесід прийняли рішення про непідтвердження здатності здійснювати правосуддя у Верховному Суді. Таке рішення було прийнято для 23 суддів, трьох адвокатів і одного вченого.

Всього в ході етапів конкурсу його залишили 36 суддів вищих спеціалізованих судів та чинного Верховного Суду України. Відносно п'яти кандидатів Комісія зупинила участь в конкурсі через відкриті кримінальні виробництва.

Детальніше читайте в текстовій трансляції співбесіди з конкурсантами до Верховного Суду на сайті «Судово-юридичної газети».

 

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Оксана Фанда
    Оксана Фанда
    суддя Господарського суду Івано-Франківської області
  • Сергій Ківалов
    Сергій Ківалов
    народний депутат України III-VIII скликань
  • Людмила Юхтенко
    Людмила Юхтенко
    суддя Одеського окружного адміністративного суду